Punjeni tuljčići

recepti_bez_slike
Lisnato tijesto: 25 dkg margarina 25 dkg brašna sok od limuna sol voda jaje za mazanje Nadjev: Četvrtina slatkog vrhnja 4 dkg šećera Postupak pripreme Napravite najprije tijesto za savijaču, umjesite tvrđe. Kad je dobro izrađeno, tijesto razvaljajte, namažite maslacem koji se s malo brašna izmijesi. Izrađeno lisnato tijesto stavite u frižider, Za izradbu tuljčića tijesto se razvalja pola cm debelo, izreže, a rub pruja se na jednoj strani namaže bjelanjkom. Oblici za tuljčiće umoče se u vodu, ocijede, pa se pruje na njega omotaju. Tuljčići se slažu u splahuntu posudu, i s gornje strane namažu jajem. Pecite na jakoj vatri. Kad su pečeni, skinite ih s tuljčića, ohladite te nadjenite tučenim slatkim vrhnjem ošećerite. Vrhnje se puni u tuljčiće pomoću vrećice. Umjesto vrhnja može vam poslućiti i pjena od bjelanjaka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+871)

Za punjene tuljčiće trebate

Lisnato tijesto:

  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg brašna
  • sok od limuna
  • sol
  • voda
  • jaje za mazanje

Nadjev:

  • Četvrtina slatkog vrhnja
  • 4 dkg šećera

Postupak pripreme

Napravite najprije tijesto za savijaču, umjesite tvrđe. Kad je dobro izrađeno, tijesto razvaljajte, namažite maslacem koji se s malo brašna izmijesi. Izrađeno lisnato tijesto stavite u frižider, Za izradbu tuljčića tijesto se razvalja pola cm debelo, izreže, a rub pruja se na jednoj strani namaže bjelanjkom. Oblici za tuljčiće umoče se u vodu, ocijede, pa se pruje na njega omotaju. Tuljčići se slažu u splahuntu posudu, i s gornje strane namažu jajem. Pecite na jakoj vatri. Kad su pečeni, skinite ih s tuljčića, ohladite te nadjenite tučenim slatkim vrhnjem ošećerite. Vrhnje se puni u tuljčiće pomoću vrećice. Umjesto vrhnja može vam poslućiti i pjena od bjelanjaka.

Prosjek: 4 (+871)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)