Princes- uštipci

recepti_bez_slike
2,5 dl mlijeka sol 10 dag margarina 15 dag glatkog brašna 4 jaja Krema od vanilije: 3 žumanjka 15 dag šećera 4 dag glatkog brašna 1/2 l mlijeka 7 dag maslaca 1 vanilin-šećer Postupak pripreme Mlijeko i sol zakuhajte, zatim dodajte margarin. Postepeno dodajte miješajući brašno i kuhajte kod umjerene temperature dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se hladi i u mlaku smjesu umiješajte jedno po jedno jaje. Na namazanu posudu stavljajte žlicom u većim razmacima male hrpice tijesta i pecite na temperaturi od 220°C (493 K) oko 15 minuta - do lijepe smećkaste boje (za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu). Pečene uštipke ohladite i režite oštrim nožem u dvije polovice, te nadijevajte kremom i pospite šećerom. Krema: Žutanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte brašno, vanilin-šećer, promiješajte i zalijte kipućim mlijekom. Zatim stavite kremu u kipuću vodenu kupelj, miješajući kratko kuhajte, te skinite sa štednjaka. Kremu ohladite i umiješajte maslac koji ste pjenasto izmiješali. Napomena: Punjeno hruskavo tijesto stajanjem navuče vlagu, zato ga nadijevajte neposredno prije posluživanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci

  • 2,5 dl mlijeka sol
  • 10 dag margarina
  • 15 dag glatkog brašna
  • 4 jaja

Krema od vanilije:

  • 3 žumanjka
  • 15 dag šećera
  • 4 dag glatkog brašna
  • 1/2 l mlijeka
  • 7 dag maslaca
  • 1 vanilin-šećer

Postupak pripreme

Mlijeko i sol zakuhajte, zatim dodajte margarin. Postepeno dodajte miješajući brašno i kuhajte kod umjerene temperature dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se hladi i u mlaku smjesu umiješajte jedno po jedno jaje. Na namazanu posudu stavljajte žlicom u većim razmacima male hrpice tijesta i pecite na temperaturi od 220°C (493 K) oko 15 minuta - do lijepe smećkaste boje (za vrijeme pečenja ne otvarajte pećnicu). Pečene uštipke ohladite i režite oštrim nožem u dvije polovice, te nadijevajte kremom i pospite šećerom.

Krema: Žutanjke sa šećerom izmiješajte pjenasto, dodajte brašno, vanilin-šećer, promiješajte i zalijte kipućim mlijekom. Zatim stavite kremu u kipuću vodenu kupelj, miješajući kratko kuhajte, te skinite sa štednjaka. Kremu ohladite i umiješajte maslac koji ste pjenasto izmiješali.

Napomena: Punjeno hruskavo tijesto stajanjem navuče vlagu, zato ga nadijevajte neposredno prije posluživanja.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)