Samoborske kremšnite

Autor: admin   (palac x 162284) |moji recepti

25
80 g glatkog brašna osam jaja vanilin šećer 250 g šećera lisnato tijesto - dvije kore litra mlijeka Priprema kremšnita: Litru mlijeka zagrijete da zakipi. Istovremeno jaja razdvojite na žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke stavite u posudu u kojoj ćete napraviti snijeg. Žumanjcima dodajte brašno, 5dag šećera, vanilin šećer, 2 decilitra mlijeka i sve skupa izmiksajte. Kada ostatak mlijeka zakipi dodajte smjesu i kuhajte desetak minuta, uz neprestano miješanje kako krema ne bi zagorjela. U posudu s bjelanjcima dodajte ostatak šećera i napravite snijeg. U to dodajte kremu koju ste kuhali i sve skupa izmješajte. Još vruću kremu ravnomjerno rasporedite po donjoj kori lisnatog tijesta, te poklopite drugom korom koju možete posuti šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+21)
Izvorni recept za pripremu Samoborskih kremšnita. Neka vas ne zbuni fotografija, točno tako trebaju izgledati. Kao i neke verzije domaćih kremšnita, Samoborske kremšnite najbolje je pojesti tople.
Recepti - 5 - slika

Sastojci za kremšnite:

  • 80 g glatkog brašna
  • osam jaja
  • vanilin šećer
  • 250 g šećera
  • lisnato tijesto - dvije kore
  • litra mlijeka

Priprema kremšnita:

Litru mlijeka zagrijete da zakipi. Istovremeno jaja razdvojite na žumanjke i bjelanjke, te bjelanjke stavite u posudu u kojoj ćete napraviti snijeg. Žumanjcima dodajte brašno, 5dag šećera, vanilin šećer, 2 decilitra mlijeka i sve skupa izmiksajte.

Kada ostatak mlijeka zakipi dodajte smjesu i kuhajte desetak minuta, uz neprestano miješanje kako krema ne bi zagorjela. U posudu s bjelanjcima dodajte ostatak šećera i napravite snijeg. U to dodajte kremu koju ste kuhali i sve skupa izmješajte.

Još vruću kremu ravnomjerno rasporedite po donjoj kori lisnatog tijesta, te poklopite drugom korom koju možete posuti šećerom u prahu.

Prosjek: 3.9 (+21)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Perth girl's

U 8 dl mlijeka se kuha smjesa.

2
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

A kaj napravit spreostalih 8 dcl mlijeka?!?!?

3
Slika korisnika Mirjana Mlinarić EX Gotić's

pola brašna pola gustina,super su

4
Slika korisnika Marica Pejaković's

napišite recept za lisnato tijesto

5
Slika korisnika lara964's

Meni su puno bolje kad koristim oštro brašno!
Probajte i vidjet će te razliku!