Pečene paprike - osnovni recept i ideje za daljnju pripremu



Crvene, žute ili zelene paprike - za ovaj recept nije bitno! Koristite one koje su vam okusom i izgledom najprivlačnije, samo imajte na umu da što su mesnatije, to je bolje. Priprema je jednostavna, a mogućnosti za jelo i čuvanje raznolike, pa se ne suzdržavajte od pripreme većih količina.

Recepti - 4 - slika

Osnovni recept

  1. Paprike dobro operite i osušite
  2. Pecite ih cijele u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, ili na žaru (što će rezultirati još boljim okusom).
  3. Paprike je potrebno okretati tako da se sa svih strana pojave mjehuri crne ili tamno smeđe boje.
  4. Kada su pečene, odnosno na prvi pogled zagorene, potrebno ih je prebaciti u bilo kakvu zdjelu s poklopcem ili vrećicu i držati zatvorene dok se ne ohlade (ovaj korak pripreme omogućit će lakše skidanje kožice).
  5. Ohlađenim pečenim paprikama odstranite kožicu, a po želji i peteljku i sjemenke, kako bi imali manje posla pri konzumaciji ili daljnjoj pripremi za neko drugo jelo.

Ovako pripremljene paprike, dovoljno je začiniti sa solju i paprom i spremne su za jelo. Odličan su prilog, najčešće mesu, ali i baza za različita jela. Hermetički zatvorene mogu stajati u hladnjaku i do tjedan dana.

Ideje za daljnju pripremu

  • Pečene paprike na salatu - dodajte malo svježeg sitno nasjeckanog peršina i češnjaka, te ulje i ocat.
  • Paprike punjene sirom - pečene paprike napunite omiljenim sirom i još jednom vratite u pećnicu dok se ne rastopi.
  • Namazi - pečenim paprikama dodajte orašaste plodove ili sjemenke, neko drugo povrće (pečene tikvice, patliđane i sl.), te začine po želji, izblendajte i mažite na prepečeni kruh.
  • Zimnica - pečene (crvene) paprike pretvorite u ajvar ili ih spremite u staklenke sa dodatkom češnjaka i začinskog bilja, te prelijte uljem i uživajte u njima cijelu godinu.
Prosjek: 4.7 (+3)
Paprike dobro operite i osušite Pecite ih cijele u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, ili na žaru (što će rezultirati još boljim okusom). Paprike je potrebno okretati tako da se sa svih strana pojave mjehuri crne ili tamno smeđe boje. Kada su pečene, odnosno na prvi pogled zagorene, potrebno ih je prebaciti u bilo kakvu zdjelu s poklopcem ili vrećicu i držati zatvorene dok se ne ohlade (ovaj korak pripreme omogućit će lakše skidanje kožice). Ohlađenim pečenim paprikama odstranite kožicu, a po želji i peteljku i sjemenke, kako bi imali manje posla pri konzumaciji ili daljnjoj pripremi za neko drugo jelo. Ovako pripremljene paprike, dovoljno je začiniti sa solju i paprom i spremne su za jelo. Odličan su prilog, najčešće mesu, ali i baza za različita jela. Hermetički zatvorene mogu stajati u hladnjaku i do tjedan dana. Ideje za daljnju pripremu Pečene paprike na salatu - dodajte malo svježeg sitno nasjeckanog peršina i češnjaka, te ulje i ocat. Paprike punjene sirom - pečene paprike napunite omiljenim sirom i još jednom vratite u pećnicu dok se ne rastopi. Namazi - pečenim paprikama dodajte orašaste plodove ili sjemenke, neko drugo povrće (pečene tikvice, patliđane i sl.), te začine po želji, izblendajte i mažite na prepečeni kruh. Zimnica - pečene (crvene) paprike pretvorite u ajvar ili ih spremite u staklenke sa dodatkom češnjaka i začinskog bilja, te prelijte uljem i uživajte u njima cijelu godinu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
3 + 2 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika mirjana67's

Odlicna salata..!!

Slika korisnika Moela's

Najbolja ljetna/ranojesenska salata. Pozdrav!!!

"Još jedan recept iz TOP 50"