Ukiseljene pečene paprike

Autor: LanaM   (palac x 9863) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
za 2 tegle od 1 litre:   paprike narezane na ploške 7,5 dl maslinovog ulja 1 žličica soli 1 grančica ružmarina par listića kadulje 8 češnjeva češnjaka 1,25 dl bijelog vinskog octa 2,5 dl prirodnog jabučnog octa ulje za prženje 2 staklenke od 1 litre Priprema: Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

za 2 tegle od 1 litre:

 

  • paprike narezane na ploške
  • 7,5 dl maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 grančica ružmarina
  • par listića kadulje
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 1,25 dl bijelog vinskog octa
  • 2,5 dl prirodnog jabučnog octa
  • ulje za prženje
  • 2 staklenke od 1 litre

Priprema:

Oprane i očišćene paprike narežite na šire ploške. Pomiješajte maslinovo ulje sa solju, ružmarinom, kaduljom i oguljenim česnjakom pa ga postepeno zagrijavajte do oko 90°C. Ohladite i na jako ugrijanome ulju u tavi brzo i jako popržite narezane paprike. Zalijte ih s obje vrste octa, zatim paprike i ocat rasporedite u pripremljene staklenke. Dopunite ih mlakim uljem i odmah zatvorite.
 

No votes yet

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Ajvar - PROČITAJTE Ajvar - varijacije na temu - PROČITAJTE Domaći ajvar - PROČITAJTE Salata - inćuni, krastavci, paprika i masline - PROČITAJTE Salata - koromač, brokula, nar i humus - PROČITAJTE