Mesna štruca i punjeni šampinjoni

500 g šampinjona 300 g tvrdog sira (gauda) nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom 500 g mljevenog mesa 1-2- jaja krušne mrvice 1 veća glavica luka sitno nasjeckanog sol papar maslinovo ulje Priprema: Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite n a 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C. Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C. Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+833)
Mesna štruca i punjeni šampinjoni

Sastojci za mesnu štrucu i punjene šampinjone:

  • 500 g šampinjona
  • 300 g tvrdog sira (gauda)
  • nekoliko zelenih maslina punjenih paprikom
  • 500 g mljevenog mesa
  • 1-2- jaja
  • krušne mrvice
  • 1 veća glavica luka sitno nasjeckanog
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte i dodajte u posudu s mljevenim mesom, umiješajte 1 veće ili 2 manja jaja, 1 malu žlicu soli i papar po želji. Sve dobro izmiješajte da se sastojci prožmu. Dodajte krušne mrvice, da smjesa ne bude premekana. Tako pripremljenu smjesu mljevenog mesa podijelite n a 2 dijela i prvi dio stavite na dno uzdužnog kalupa. Zatim poslažite šnite tvrdog sira i masline, te preko toga stavite ostatak smjese mljevenog mesa. Sve premažite maslinovim uljem i stavite peći sat i pol na 180 C.
Šampinjone dobro operite i odvojite stapke od glava, posolite i poslažite u lim za pečenje. Napunite ih kockicama tvrdog sira i pecite sat vremena na 180 C.

Poslužite toplo uz bilo koji prilog ili jednostavno kruh sa žitaricama.
 

Prosjek: 5 (+833)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika 78iva's

Super! Umjesto mesa može i pršut po istom principu...sve su moji smazali čim stavila na stol..Ovo mi je jedno od dražih jela a kao prilog možda najbolje ide špinat i pire krumpir! Dobar tek svima, ajmo biti vrijedni i maštoviti bar za vikend