Musaka od kelja

Autor: tatjana   (palac x 3284) |moji recepti

7
veća glavica kelja 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina) 1 glavica luka 1 vezica peršina 3-4 jaja vrhnje za kuhanje po ukusu papar, sol po ukusu 1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu) brašno ulje krušne mrvice Priprema Kelj oprati, odvojiti listove pa ih blanišarti u ključaloj vodi (kad voda ponovno zavije, kuhati 2-3 minute). Blanširane listove ocijediti i staviti na stranu. Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, tko voli može dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom. Pleh za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.9 (+7)
Musaka od kelja svidjet će se čak i onima koji nisu ljubitelji povrća ili kelja. Ako djeca ne vole varivo, ovo je odličan način da ipak pojedu kelj.
Musaka od kelja

Sastojci

  • veća glavica kelja
  • 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina)
  • 1 glavica luka
  • 1 vezica peršina
  • 3-4 jaja
  • vrhnje za kuhanje po ukusu
  • papar, sol po ukusu
  • 1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu)
  • brašno ulje krušne mrvice

Priprema

Kelj oprati, odvojiti listove pa ih blanišarti u ključaloj vodi (kad voda ponovno zavije, kuhati 2-3 minute). Blanširane listove ocijediti i staviti na stranu.

Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, tko voli može dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom.

Pleh za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta.

Prosjek: 3.9 (+7)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika žeža's

ovaj recept sam probala super je bilo

2
Slika korisnika Karolina Žigman's

Moram da probam ali mislim da če mi se svidjeti.... :beer:

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Musaka od plavih patliđana - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE Punjene paprike - PROČITAJTE Polpete od tikvica - PROČITAJTE Lasagne - PROČITAJTE