Musaka od kelja

Autor: tatjana   (palac x 1643) |moji recepti


Musaka od kelja svidjet će se čak i onima koji nisu ljubitelji povrća ili kelja. Ako djeca ne vole varivo, ovo je odličan način da ipak pojedu kelj.

Musaka od kelja

Sastojci

  • veća glavica kelja
  • 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina)
  • 1 glavica luka
  • 1 vezica peršina
  • 3-4 jaja
  • vrhnje za kuhanje po ukusu
  • papar, sol po ukusu
  • 1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu)
  • brašno ulje krušne mrvice

Priprema

Kelj oprati, odvojiti listove pa ih blanišarti u ključaloj vodi (kad voda ponovno zavije, kuhati 2-3 minute). Blanširane listove ocijediti i staviti na stranu.

Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, tko voli može dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom.

Pleh za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta.

Prosjek: 3.5 (+2)
veća glavica kelja 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina) 1 glavica luka 1 vezica peršina 3-4 jaja vrhnje za kuhanje po ukusu papar, sol po ukusu 1 žličice slatke crvene paprike (po ukusu) brašno ulje krušne mrvice Priprema Kelj oprati, odvojiti listove pa ih blanišarti u ključaloj vodi (kad voda ponovno zavije, kuhati 2-3 minute). Blanširane listove ocijediti i staviti na stranu. Mljeveno meso prodinstati: zagrijati ulje, zastakliti jednu glavicu sitno nasjeckanog luka, pa dodati meso. Meso posoliti i popapriti po ukusu, tko voli može dodati i slatke crvene paprike. Dinstati otprilike pola sata na slaboj vatri, pa maknuti s vatre i posuti sitno sjeckanim peršinom. Pleh za pečenje namastiti i obilato posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom blanišranih listova kelja, kelj prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu listova kelja. U jaja po ukusu dodati malo vrhnja (par žlica), dodati par žlica brašna (smjesa mora biti gusta otprilike kao za palačinke) i preliti po listovima kelja i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
3 + 5 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.
Slika korisnika žeža's

ovaj recept sam probala super je bilo

Slika korisnika Karolina Žigman's

Moram da probam ali mislim da če mi se svidjeti.... :beer:

"Još jedan recept iz TOP 50"