Madeleines

2/3 šalice šećera (140 g) 3 cijela jaja - sobne temperature 1 žličica čistog ekstrakta vanilije 115 g maslaca 160 g brašna 35 g škrobnog brašna (Gustina) 1/2 žličice praška za pecivo malo soli šećer u prahu za posipanje kalup za madeleines-e Postupak: Pećnicu zagrijte na 200 C. Na laganoj vatri otopite maslac pa ga pustite da se ohladi. Mikserom pjenasto istucite jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije (tucite oko 4 minute). Kad je maslac hladan, lopaticom za miješanje kolača lagano ga izlijte i izmiješajte sa smjesom od jaja. Zasebno izmješajte suhe sastojke, prosijano brašno, škrobno brašno, malo soli i prašak za pecivo. Suhe sastojke dodajte smjesi maslaca i jaja te ih gumenom lopaticom zajedno dobro izmješajte. Ukoliko kalup koji imate nije "nonstick" lagano ga podmažite otopljenim maslacem i pospite brašnom (višak brašna otresite) . Žlicom uzimajte gotovo tijesto i punite utore u kalupu za madeleinse. Nemojte ih sasvim popuniti, već do 3/4 modla. Pecite ih oko 8 minuta , posebno ako imate "nonstick" (neljepljivi) kalup ili najviše do 10 minuta ako volite da madelein kolačići budu malo više zlatne boje. Pečene kolačiće izvadite i ohladite na tanjuru obloženom kuhinjskim papirom. Po želji ih pospite šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+423)
Madeleines

Potrebno za 24 madeleines kolačića:

  • 2/3 šalice šećera (140 g)
  • 3 cijela jaja - sobne temperature
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
  • 115 g maslaca
  • 160 g brašna
  • 35 g škrobnog brašna (Gustina)
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • šećer u prahu za posipanje
  • kalup za madeleines-e

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 C. Na laganoj vatri otopite maslac pa ga pustite da se ohladi. Mikserom pjenasto istucite jaja sa šećerom i ekstraktom vanilije (tucite oko 4 minute). Kad je maslac hladan, lopaticom za miješanje kolača lagano ga izlijte i izmiješajte sa smjesom od jaja. Zasebno izmješajte suhe sastojke, prosijano brašno, škrobno brašno, malo soli i prašak za pecivo. Suhe sastojke dodajte smjesi maslaca i jaja te ih gumenom lopaticom zajedno dobro izmješajte.
  2. Ukoliko kalup koji imate nije "nonstick" lagano ga podmažite otopljenim maslacem i pospite brašnom (višak brašna otresite) . Žlicom uzimajte gotovo tijesto i punite utore u kalupu za madeleinse. Nemojte ih sasvim popuniti, već do 3/4 modla. Pecite ih oko 8 minuta , posebno ako imate "nonstick" (neljepljivi) kalup ili najviše do 10 minuta ako volite da madelein kolačići budu malo više zlatne boje. Pečene kolačiće izvadite i ohladite na tanjuru obloženom kuhinjskim papirom. Po želji ih pospite šećerom u prahu.
Prosjek: 4 (+423)
Link izvora / potpis autora: http://coolrecepti.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)