Mađarska pita

recepti_bez_slike
40 dag mekanog brašna 20 dag margarina 3 dag kvasca 1 dl mlijeka 2 velike žlice šećera 2 jaja Nadjev: marmelada od višnje marmelada od marelica 20 dag mljevenih oraha 15 dag šećera Priprema: Zamijesite tijesto i podijelite na 3 djela, razvaljajte na veličinu lima za pečenje i premažite marmeladom od višnje, posipajte mješavinom oraha i šećera, preklopite drugim listom koji premažite marmeladom od marelica i postupno drugom polovicom mješavine oraha. Na to stavite treći list i dobro ga utisnite i ostavite 2 sata. Pecite cca 30-45 minuta. Ohlađeno prelijte čokoladnom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3) ‹ Marinina pita najbolji recept Medena pita s pekmezom ›
Evo kako to rade Mađari. Nadjev je vrlo jednostavan, a pita prhka i jako ukusna.

Tijesto:

  • 40 dag mekanog brašna
  • 20 dag margarina
  • 3 dag kvasca
  • 1 dl mlijeka
  • 2 velike žlice šećera
  • 2 jaja

Nadjev:

  • marmelada od višnje
  • marmelada od marelica
  • 20 dag mljevenih oraha
  • 15 dag šećera

Priprema:

Zamijesite tijesto i podijelite na 3 djela, razvaljajte na veličinu lima za pečenje i premažite marmeladom od višnje, posipajte mješavinom oraha i šećera, preklopite drugim listom koji premažite marmeladom od marelica i postupno drugom polovicom mješavine oraha. Na to stavite treći list i dobro ga utisnite i ostavite 2 sata. Pecite cca 30-45 minuta. Ohlađeno prelijte čokoladnom glazurom.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)