Lignje punjene tunom

recepti_bez_slike
8 lignji  2 konzerve tunjevine-po 8 dag  5 dag krušnih mrvica  5 dag naribanog parmezana  1 režanj češnjaka 1 svežanj peršinovih grančica  1 žlica kapara 2 limuna  maslinovo ulje sol , papar  Priprema: Ocjedite tunjevinu pa je zgnječite vilicom,dodajući pomalo mrvice. Češnjak nasjeckajte sa peršinom i opranim kaparima.Pomješajte tunjevinu sa mrvicama,sol,papar,češnjak sa peršinom i kaparima te pomalo umješajte toliko ulja da dobijete gusti nadjev. Opranim lignjama odrezite glavu,a tijelo očistite i operite.Napunite nadjevom i otvor zatvorite čačkalicama.Svaku lignju nabodite posebno na ražnjić pa navlažite uljem i limunovim sokom.Pecite otprilike 20 min. na dobro zagrijanom roštilju i povremeno okrečite.Ispećene pokapajte limunovim sokom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+444)

Sastojci:

  • 8 lignji 
  • 2 konzerve tunjevine-po 8 dag 
  • 5 dag krušnih mrvica 
  • 5 dag naribanog parmezana 
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 svežanj peršinovih grančica 
  • 1 žlica kapara
  • 2 limuna 
  • maslinovo ulje
  • sol , papar 

Priprema:

Ocjedite tunjevinu pa je zgnječite vilicom,dodajući pomalo mrvice. Češnjak nasjeckajte sa peršinom i opranim kaparima.Pomješajte tunjevinu sa mrvicama,sol,papar,češnjak sa peršinom i kaparima te pomalo umješajte toliko ulja da dobijete gusti nadjev. Opranim lignjama odrezite glavu,a tijelo očistite i operite.Napunite nadjevom i otvor zatvorite čačkalicama.Svaku lignju nabodite posebno na ražnjić pa navlažite uljem i limunovim sokom.Pecite otprilike 20 min. na dobro zagrijanom roštilju i povremeno okrečite.Ispećene pokapajte limunovim sokom.

Prosjek: 4 (+444)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)