Divlja patka

recepti_bez_slike

Patku operušati, na plamenu spaliti dlačice, dobro oprati, ocijediti i posušiti. Nadjeti lukom, sušenom slaninom i iglicama ružmarina, te posoliti.

U roštijeru staviti 2 dcl sjemenova ulja, položiti patku i peći tako da bude napola gotova.

Patku izvaditi i narezati na komade.

U posebnu posudu uliti umak od pečenja i dodati narezanu patku. Uliti 2 dcl bijeloga vina, 2 dcl maslinova ulja i nekoliko zrnaca bibera. Kuhati oko 2 sata, a potom ohladiti.

Poslužiti uz vruću puru ili bijeli kruh.

Prosjek: 3 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika dada27's

škrovada, tepsija....

Dada

2
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Ne razumijem, što je roštiljera?