Dalmatinska kukuruzovnica

recepti_bez_slike
15 dag masti 15 dag šećera 50 dag kukuruznog brašna 3,5 dl mlijeka 20 dag grožđica 3 žlice sitnih čvaraka 1 limun 1 žličica cimeta malo naribanog oraščića šećer u prahu za posipanje Priprema: U dubljoj zdjeli izmiješajte mast sa šećerom, dodajte grožđice, čvarke, naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani oraščić i cimet, prelijte polovicom mlijeka i izmiješajte. Zatim naizmjenično dodavajte kukuruzno brašno i ostatak mlijeka, pa kuhačom umijesite lijevano tijesto, ali pazite da ne bude prerijetko. Ulijte ga u namazan i brašnom posut lim, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu kukuruzovnicu pospite šećerom u prahu, a kad se malo ohladi narežite na kocke. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+144)
U Podravini kukuružnjača, a u Dalmaciji kukuruzovnica. Osim u nazivu, ima i sitnih izmjena u sastojcima. Kako god da uzmete i okrenete, kolač je izvanredan.

Sastojci:

  • 15 dag masti
  • 15 dag šećera
  • 50 dag kukuruznog brašna
  • 3,5 dl mlijeka
  • 20 dag grožđica
  • 3 žlice sitnih čvaraka
  • 1 limun
  • 1 žličica cimeta
  • malo naribanog oraščića
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U dubljoj zdjeli izmiješajte mast sa šećerom, dodajte grožđice, čvarke, naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, naribani oraščić i cimet, prelijte polovicom mlijeka i izmiješajte. Zatim naizmjenično dodavajte kukuruzno brašno i ostatak mlijeka, pa kuhačom umijesite lijevano tijesto, ali pazite da ne bude prerijetko. Ulijte ga u namazan i brašnom posut lim, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu kukuruzovnicu pospite šećerom u prahu, a kad se malo ohladi narežite na kocke.

Prosjek: 4 (+144)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)