Brze narančine kocke

recepti_bez_slike
Tijesto  6 jaja  15 dag maslaca  18 dag šećera  1 vanilin šećer  14 dag brašna  4,5 dag gustina  15 dag oguljenih mljevenih badema  sok i korica od 2 naranče  malo soli  Nadjev 30 dag marmelade od naranče 25 dag šećera u prahu 6 - 7 žlica narančina soka 3 - 4 žlice likera od naranče priprema: Maslac, vanilin šećer, sol i pola količine šećera pjenasto umutite. Dodajte jedan po jedan žumanjak, sok i fino naribanu narančinu koricu. Od bjelanjaka i druge polovice šećera istucite čvrst snijeg, pa dodajte smjesi od maslaca. Brašno, škrobno brašno i bademe dobro izmiješajte, pa lagano žlicom umiješajte u smjesu. Lim dobro namažite maslacem, posipajte brašnom, pa ulijte tijesto. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, pa pecite tijesto 10 - 15 minuta. Pečeno tijesto dobro ohladite, pa ga premažite, da dobijete dvije plohe. Donju plohu premažite marmeladom i pokrijte gornjom korom. Šećer dobro izmiješajte sa sokom i likerom, da dobijete fini preljev, pa premažite gornju plohu. Svaku krišku ukrasite komadićem kandiranog voća.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+400)

sastojci:

Tijesto 

  • 6 jaja 
  • 15 dag maslaca 
  • 18 dag šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 14 dag brašna 
  • 4,5 dag gustina 
  • 15 dag oguljenih mljevenih badema 
  • sok i korica od 2 naranče 
  • malo soli 

Nadjev

  • 30 dag marmelade od naranče
  • 25 dag šećera u prahu
  • 6 - 7 žlica narančina soka
  • 3 - 4 žlice likera od naranče

priprema:

Maslac, vanilin šećer, sol i pola količine šećera pjenasto umutite. Dodajte jedan po jedan žumanjak, sok i fino naribanu narančinu koricu. Od bjelanjaka i druge polovice šećera istucite čvrst snijeg, pa dodajte smjesi od maslaca. Brašno, škrobno brašno i bademe dobro izmiješajte, pa lagano žlicom umiješajte u smjesu. Lim dobro namažite maslacem, posipajte brašnom, pa ulijte tijesto. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, pa pecite tijesto 10 - 15 minuta. Pečeno tijesto dobro ohladite, pa ga premažite, da dobijete dvije plohe. Donju plohu premažite marmeladom i pokrijte gornjom korom. Šećer dobro izmiješajte sa sokom i likerom, da dobijete fini preljev, pa premažite gornju plohu. Svaku krišku ukrasite komadićem kandiranog voća. 

Prosjek: 4 (+400)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)