Ivanine kocke

Autor: Sandra Knezevic   (palac x 1598) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
0.5 lit mlijeka 2 dcl šećera 25 dkg brašna 3 žlice (jušne) ulja 4 žlice pekmeza od bresaka 1 čajna žličica začina za medenjake 1 žličica soda bikarbone Izmješati sve navedene sastojke žicom ili mikserom u maloj brzini. Dobiti ćete smjesu nalik smjesi za palačinke. Smjesu podijelite u 4 jednake posudice (npr.zdjelica za kompot), tako ćete dobiti istu debljinu svih kora. Pleh za pećenje obložite alu folijom ili papirom za pećenje, izlijte smjesu iz 1 zdjelice, te pecite 8 minuta na 200 stupnjeva. Postupak ponavljajte dok ne ispećete sve kore. Krema: 0.5 lit mlijeka 15 dkg šečera 6 žlica brašna Skuhajte kremu, dok je krema kuhana dodajte 10 dkg čokolade za kuhanje, koju mješajući sjedinite sa kremom. U ohlađenu kremu dodajte 20 dkg margarina Ohlađene kore filujte kremom, ostavite preko noći da se sve dobro poveže.. I..uživajte u ovom vrlo jednostavnom a ukusnom kolaču... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Odličan i jeftin kolač, mekan, kremast i sočan. Okus medenjaka, ali bez meda. Iznenaditi će Vas jednostavnost pripreme...
kocke - slika

Tijesto za kore:

  • 0.5 lit mlijeka
  • 2 dcl šećera
  • 25 dkg brašna
  • 3 žlice (jušne) ulja
  • 4 žlice pekmeza od bresaka
  • 1 čajna žličica začina za medenjake
  • 1 žličica soda bikarbone

Izmješati sve navedene sastojke žicom ili mikserom u maloj brzini. Dobiti ćete smjesu nalik smjesi za palačinke. Smjesu podijelite u 4 jednake posudice (npr.zdjelica za kompot), tako ćete dobiti istu debljinu svih kora. Pleh za pećenje obložite alu folijom ili papirom za pećenje, izlijte smjesu iz 1 zdjelice, te pecite 8 minuta na 200 stupnjeva. Postupak ponavljajte dok ne ispećete sve kore.

Krema:

  • 0.5 lit mlijeka
  • 15 dkg šečera
  • 6 žlica brašna

Skuhajte kremu, dok je krema kuhana dodajte 10 dkg čokolade za kuhanje, koju mješajući sjedinite sa kremom. U ohlađenu kremu dodajte 20 dkg margarina

Ohlađene kore filujte kremom, ostavite preko noći da se sve dobro poveže..

I..uživajte u ovom vrlo jednostavnom a ukusnom kolaču...

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Sandra Knežević Lovrić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Sandra Knezevic's

=D> =D>

2
Slika korisnika Sandra Knezevic's

=D> =D>