Galleria torta

Autor: marina9   (palac x 10684) |moji recepti

1
250 gr mljevenih oraha 150 gr mjevenog keksa 9 žlica šećera u prahu 200 ml mlijeka 125 g maslaca 100 g čokolade za kuhanje Pripremamo osnovu: Kocke čokolade otopimo na pari .Miješamo  mikserom miješalicama za tijesto šećer u prahu mljevene orahe ,mljeveni keks i maslac. Zatim postepeno dodajemo mlijeko ,rastopljenu čokoladu i miješamo dok se sastojci ne sjedine. Za bijelu koru: 6 bjelanjaca 6 žlica šećera 6 žlica brašna pola vrećice praška za pecivo Pripremamo bijelu koru: Miješamo bijelance mikserom i u izmješane bjelance dodamo 6 žlica šećera ,te miješamo dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo brašno ,prašak za pecivo i miješamo žlicom dok se sastojci ne sjedine.Prebacimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenjekoju smo obložili papirom za pečenje.Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 18 °c .Pečemo 15 minuta Za smeđu koru: 5 jaja 5 žlica šećera 100 g mljevenih oraha 2 žlice krušnih mrvica Pripremamo smeđu koru : Jaja i 5 žlica šećera miješamo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zati dodamo 100g mljevenih oraha,2 žlice krušnih mrvica i miješamo žlicom dok ne dobijemo homogenu masu.Stavimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenje koju smo obložili papirom za pečenje. Stavimo peći u pećnicu na 180 °C.Pečemo 15 minuta. Za kremu : 6 žumanjaka 300 g šećera 2 vrećice praška za puding od vanilije 6 žlica brašna 1 litra mlijeka 250 g maslaca Pripremamo  Kremu: Izmješamo pjenjačom 400 ml mlijeka sa 6 žumanjaka,zatim dodamo brašno i prašak za puding dok se sastojci ne sjedine. Ovu smjesu stavimo u zavrelih 600ml mlijeka u koje smo dodali 300 g šećera.Kuhamo neprestano miješajući dok krema ne dobije potrebnu ngustoću. Ohlađenu kremu i maslac miješamo mikserom dok se kerma ne sjedini. Za ukrašavanje: šlag Postupak slaganja : Ispečenim  i ohlađenim korama uklonimo papir za pečenje .Na podlogu za torte od smjese za osnovu oblikujemo formu kao roladu. Premažemo formu kremom. Na kremu stavimo bijelu koru, prilijepimo je i odrežemo suvišan dio. I koru premažemo kremom i na kremu stavimo smeđu koru, prilijepimo i odrežemo suvišan dio i premažemo kremom. Šlag miješamo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Šlagom punimo kuharsku špricu i cijelu tortu ukrasimo šlagom. U šlag zabodemo čokoladne štapiće i ukrasimo čokoladnim preljevom  Po želj dekoriramo drobljenim orasima. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Slika torte

Sastojci za osnovu

  • 250 gr mljevenih oraha
  • 150 gr mjevenog keksa
  • 9 žlica šećera u prahu
  • 200 ml mlijeka
  • 125 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje

Pripremamo osnovu:

Kocke čokolade otopimo na pari .Miješamo  mikserom miješalicama za tijesto šećer u prahu mljevene orahe ,mljeveni keks i maslac. Zatim postepeno dodajemo mlijeko ,rastopljenu čokoladu i miješamo dok se sastojci ne sjedine.

Za bijelu koru:

  • 6 bjelanjaca
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • pola vrećice praška za pecivo

Pripremamo bijelu koru:

Miješamo bijelance mikserom i u izmješane bjelance dodamo 6 žlica šećera ,te miješamo dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo brašno ,prašak za pecivo i miješamo žlicom dok se sastojci ne sjedine.Prebacimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenjekoju smo obložili papirom za pečenje.Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 18 °c .Pečemo 15 minuta

Za smeđu koru:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 2 žlice krušnih mrvica

Pripremamo smeđu koru :

Jaja i 5 žlica šećera miješamo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zati dodamo 100g mljevenih oraha,2 žlice krušnih mrvica i miješamo žlicom dok ne dobijemo homogenu masu.Stavimo smjesu u pravokutnu pliću posudu za pečenje koju smo obložili papirom za pečenje. Stavimo peći u pećnicu na 180 °C.Pečemo 15 minuta.

Za kremu :

  • 6 žumanjaka
  • 300 g šećera
  • 2 vrećice praška za puding od vanilije
  • 6 žlica brašna
  • 1 litra mlijeka
  • 250 g maslaca

Pripremamo  Kremu:

Izmješamo pjenjačom 400 ml mlijeka sa 6 žumanjaka,zatim dodamo brašno i prašak za puding dok se sastojci ne sjedine. Ovu smjesu stavimo u zavrelih 600ml mlijeka u koje smo dodali 300 g šećera.Kuhamo neprestano miješajući dok krema ne dobije potrebnu ngustoću. Ohlađenu kremu i maslac miješamo mikserom dok se kerma ne sjedini.

Za ukrašavanje:

  • šlag

Postupak slaganja :

Ispečenim  i ohlađenim korama uklonimo papir za pečenje .Na podlogu za torte od smjese za osnovu oblikujemo formu kao roladu. Premažemo formu kremom. Na kremu stavimo bijelu koru, prilijepimo je i odrežemo suvišan dio. I koru premažemo kremom i na kremu stavimo smeđu koru, prilijepimo i odrežemo suvišan dio i premažemo kremom.

Šlag miješamo mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. Šlagom punimo kuharsku špricu i cijelu tortu ukrasimo šlagom. U šlag zabodemo čokoladne štapiće i ukrasimo čokoladnim preljevom  Po želj dekoriramo drobljenim orasima.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)