Starinska torta od oraha u obliku Panja

Autor: LanaM   (palac x 33866) |moji recepti

0
6 žutanjaka 15 dag šećera 15 dag oraha 3 žlice krušnih mrvica malo praška za pecivo 6 bjelanjaka - snijeg 2. Biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica oštrog brašna Krema: 1/2 l mlijeka 40 dag šećera 1/2 kg oraha 30 dag maslaca 0,5 dcl ruma Preljev za biskvite: mlijeko, rum i 2 vanilin šećer Priprema: Za biskvit 1 izraditi žumanjke sa šećerom, dodati preostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom kalupu za torte na 180 oC. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati 2 puta tako da ispadnu 3 kore. Sastojke za biskvit 2 zajedno promiješati te peći u okruglom kalupu na 180o C. Ohlađeni biskvit prerezati na pola tako da ispadnu 2 kore. Za kremu prekipjeti pola litre mlijeka sa 40 dag šećera, dodati pola kile oraha te u ohlađeno 30 dag izrađenog margarina pa sve zajedno izmiješati. Kore prije mazanja kremom poškropiti prokuhanim mlijekom, rumom i vanilin šećerom. Slaganje – smeđi biskvit-krema- žuti biskvit-krema-smeđi biskvit-krema-žuti biskvit-krema-smeđi biskvit i izvana ukrasiti preostalom smjesom po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Treće mjesto na manifestaciji 12.Babičini kolaći
Recepti - 3 - slika

1. Biskvit:

  • 6 žutanjaka
  • 15 dag šećera
  • 15 dag oraha
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • malo praška za pecivo
  • 6 bjelanjaka - snijeg

2. Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica oštrog brašna

Krema:

  • 1/2 l mlijeka
  • 40 dag šećera
  • 1/2 kg oraha
  • 30 dag maslaca
  • 0,5 dcl ruma

Preljev za biskvite:

  • mlijeko, rum i 2 vanilin šećer

Priprema:

Za biskvit 1 izraditi žumanjke sa šećerom, dodati preostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom kalupu za torte na 180 oC. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati 2 puta tako da ispadnu 3 kore. Sastojke za biskvit 2 zajedno promiješati te peći u okruglom kalupu na 180o C. Ohlađeni biskvit prerezati na pola tako da ispadnu 2 kore.
Za kremu prekipjeti pola litre mlijeka sa 40 dag šećera, dodati pola kile oraha te u ohlađeno 30 dag izrađenog margarina pa sve zajedno izmiješati. Kore prije mazanja kremom poškropiti prokuhanim mlijekom, rumom i vanilin šećerom.
Slaganje – smeđi biskvit-krema- žuti biskvit-krema-smeđi biskvit-krema-žuti biskvit-krema-smeđi biskvit i izvana ukrasiti preostalom smjesom po želji.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Ana Hrčić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)