Uskršnji zeko sa višnjama

Autor: ivika17   (palac x 230) |moji recepti

0
Biskvit: 20 dkg šećera 2 jaja 1 dcl mlijeka 1 dcl ulja 20 dkg brašna pola pecilnog praška 2 žlice kakao u prahu Fil 1: 0,5 dcl soka od višnje 50 dkg višnje 8 žlica šećera 8 žlica griza Fil 2: 1 l mlijeka 3 pudinga od vanilije 13 žlica šećera 25 dkg margarina Priprema: Od svih sastojaka za biskvit posebno ispeći 2 jednaka biskvita u kalupu za torte. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno sa pecilnim praškom i kakaom. Ispeći 2 jednaka biskvita. Kad se biskvit ohladi izrezati ga. Napraviti uši i mašnu.  Fil 1: Sok od višanja, griz i šećer prokuhati. Pred kraj dodati očišćene višnje. Fil premazati po biskvitu. Fil 2: U mlijeku ukuhati puding od vanilije sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin. Namazati preko fila. Zec ukrasiti po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
Uskršnji zeko sa višnjama - slika

Sastojci:

Biskvit:

  • 20 dkg šećera
  • 2 jaja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • 20 dkg brašna
  • pola pecilnog praška
  • 2 žlice kakao u prahu

Fil 1:

  • 0,5 dcl soka od višnje
  • 50 dkg višnje
  • 8 žlica šećera
  • 8 žlica griza

Fil 2:

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 13 žlica šećera
  • 25 dkg margarina

Priprema:

  1. Od svih sastojaka za biskvit posebno ispeći 2 jednaka biskvita u kalupu za torte.
  2. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom. Dodati mlijeko, ulje, brašno sa pecilnim praškom i kakaom.
  3. Ispeći 2 jednaka biskvita.
  4. Kad se biskvit ohladi izrezati ga. Napraviti uši i mašnu. 
  5. Fil 1: Sok od višanja, griz i šećer prokuhati. Pred kraj dodati očišćene višnje. Fil premazati po biskvitu.
  6. Fil 2: U mlijeku ukuhati puding od vanilije sa šećerom. U ohlađeni puding dodati margarin. Namazati preko fila.
  7. Zec ukrasiti po želji.

 

Prosjek: 1 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)