Složenac

Autor: violeta   (palac x 24813) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 glavice crvenog luka 5 režnjeva češnjaka grah, krumpir, mrkva par pupova brokule, par pupova cvjetače malo tikve turkinje začini 3 dl mlijeka 1 vrhnje 3-4 žlice glatkog brašna sira trapista Postupak: Krumpir na ploške, mrkvu na kolutiće, brokulu i cvjetaču skuhajte do faze "skoro" da je kuhano potpuno. na tavi popržite crveni luk narezan na kolutove i češnjak na ploškice. u drugoj tavi kratko popržite kuhani grah pripremite naljev u posebnoj posudi od mlijeka, vrhnja i brašna - u naljev stavite začine po želji - sol, biber, muškatni oraščić. vatrostalnu posudu ili protvanj premažite margarinom zatim stavljajte sastojke nekim redom - ja sam slagala prvo ploške krumpira, pa grah, luk, češnjak, mrkva, brokula, cvjetača, tikva. tako posloženi red prelijte za šefljom naljeva od vrhnja i naribajte sloj trapista pa ond aopet po redu krumpir itd. slažite slojeve sve dok ne potrošite materijal. pecite u zagrijanoj roli na 200 - 220°C,  45-60 minuta - temperatura i vrijeme pečenja ovise i kolko vam je složenac ispao visok i u kakvoj je posudi. Savjet: u složenac možete staviti mljeveno meso, meso na kockice, parmezan, kukuruz, grašak, mahune ili neko drugo omiljeno povrće ili sastojak. Obavezno naljev od vrhnja jače začinite tako da se na kraju sve dobro ukomponira. Odlično paše uz zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+216)
kad želite nešto drugačije, onda preporučam složenac, možete svašta staviti u njega, možete ga servirati kao glavno jelo ili prilog - dobar tek!

Sastojci:

  • 3 glavice crvenog luka
  • 5 režnjeva češnjaka
  • grah, krumpir, mrkva
  • par pupova brokule, par pupova cvjetače
  • malo tikve turkinje
  • začini
  • 3 dl mlijeka
  • 1 vrhnje
  • 3-4 žlice glatkog brašna
  • sira trapista

Postupak:

  1. Krumpir na ploške, mrkvu na kolutiće, brokulu i cvjetaču skuhajte do faze "skoro" da je kuhano potpuno.
  2. na tavi popržite crveni luk narezan na kolutove i češnjak na ploškice.
  3. u drugoj tavi kratko popržite kuhani grah
  4. pripremite naljev u posebnoj posudi od mlijeka, vrhnja i brašna - u naljev stavite začine po želji - sol, biber, muškatni oraščić.
  5. vatrostalnu posudu ili protvanj premažite margarinom zatim stavljajte sastojke nekim redom - ja sam slagala prvo ploške krumpira, pa grah, luk, češnjak, mrkva, brokula, cvjetača, tikva.
  6. tako posloženi red prelijte za šefljom naljeva od vrhnja i naribajte sloj trapista pa ond aopet po redu krumpir itd.
  7. slažite slojeve sve dok ne potrošite materijal.
  8. pecite u zagrijanoj roli na 200 - 220°C,  45-60 minuta - temperatura i vrijeme pečenja ovise i kolko vam je složenac ispao visok i u kakvoj je posudi.

Savjet: u složenac možete staviti mljeveno meso, meso na kockice, parmezan, kukuruz, grašak, mahune ili neko drugo omiljeno povrće ili sastojak. Obavezno naljev od vrhnja jače začinite tako da se na kraju sve dobro ukomponira. Odlično paše uz zelenu salatu.

Prosjek: 4 (+216)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)