Žličnjaci sa sirom

Autor: moir   (palac x 1936) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
25 dag svježega kravljeg sira  2 jaja  2 žlice masti  20 dag brašna  1 žlica kiselog vrhnja  1 dl slatkog vrhnja  10 dag krušnih mrvica  1 žlica pšenične krupice  10 dag šećera ulje i sol  Priprema:  U posudi izradite ocijeđeni kravlji sir, dodajte mast, jaja, kiselo vrhnje, pšeničnu krupicu i brašno. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da malo odstoji. Velikom žlicom grabite tijesto i stavljajte kuhati u kipuću slanu vodu. Kuhajte poklopljene oko 5 minuta, zatim maknite poklopac i kuhajte još tako dugo dok isplivaju na površinu. Ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu, prelijte zagrijanim uljem i pospite krušnim mrvicama i šećerom. Prelijte slatkim vrhnjem i stavite u pećnicu oko 5 minuta. Poslužite tople uz zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+906)

Sastojci: 

  • 25 dag svježega kravljeg sira 
  • 2 jaja 
  • 2 žlice masti 
  • 20 dag brašna 
  • 1 žlica kiselog vrhnja 
  • 1 dl slatkog vrhnja 
  • 10 dag krušnih mrvica 
  • 1 žlica pšenične krupice 
  • 10 dag šećera ulje i sol 

Priprema: 

U posudi izradite ocijeđeni kravlji sir, dodajte mast, jaja, kiselo vrhnje, pšeničnu krupicu i brašno. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da malo odstoji. Velikom žlicom grabite tijesto i stavljajte kuhati u kipuću slanu vodu. Kuhajte poklopljene oko 5 minuta, zatim maknite poklopac i kuhajte još tako dugo dok isplivaju na površinu. Ocijedite i stavite u vatrostalnu posudu, prelijte zagrijanim uljem i pospite krušnim mrvicama i šećerom. Prelijte slatkim vrhnjem i stavite u pećnicu oko 5 minuta. Poslužite tople uz zelenu salatu.

Prosjek: 4 (+906)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)