20 dkg brašna
Pola žličice praška za pecivo
8 dkg šećera
8 dkg margarina
jaje
marmelada
pola kg voća
2 dl slatkog vrhnja
4 dkg šećera
Postupak pripreme
Prosijte brašno i prašak. U brašno dodajute jaje i šećer, pa se pomoću noža izmiješaju s malo brašna. Margarin izrežite na tanke ploške, stavite na izmiješano, pokrijte s malo brašna i mijesite Kad je tijesto glatko umiješano, stavite na hladno mjesto ili frižider na sat vremena. Zatim dvije trećine tijesta razvaljajte i stavite u namazano i posuto dno oblika za torte (promjera 26 cm), a od jedne trećine tijesta napravite dugi valjak, od kojega se napravi unaokolo rub tako da se tijesto u malim razmacima sa dva prsta stisne i prisloni na strane oblika. Tijesto izbodite malo viljuškom i stavite peći u ugrijanu pećnicu. Kad je tijesto pečeno i hladno, izvadite ga iz oblika, ravnu plohu namažite marmeladom, a odozgo složite jagodično voće, koje se prije očisti i opere, a može se staviti i kompot od bilo kakvog voća. Torta se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, a preostalo vrhnje se posebno servira. Voće se može preliti želeom, koji se dobije u prahu u vrećicama, pa se prema uputi razrijedi i njime prelije voće.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+765)
Sastojci
- 20 dkg brašna
- Pola žličice praška za pecivo
- 8 dkg šećera
- 8 dkg margarina
- jaje
- marmelada
- pola kg voća
- 2 dl slatkog vrhnja
- 4 dkg šećera
Postupak pripreme
Prosijte brašno i prašak. U brašno dodajute jaje i šećer, pa se pomoću noža izmiješaju s malo brašna. Margarin izrežite na tanke ploške, stavite na izmiješano, pokrijte s malo brašna i mijesite Kad je tijesto glatko umiješano, stavite na hladno mjesto ili frižider na sat vremena. Zatim dvije trećine tijesta razvaljajte i stavite u namazano i posuto dno oblika za torte (promjera 26 cm), a od jedne trećine tijesta napravite dugi valjak, od kojega se napravi unaokolo rub tako da se tijesto u malim razmacima sa dva prsta stisne i prisloni na strane oblika. Tijesto izbodite malo viljuškom i stavite peći u ugrijanu pećnicu. Kad je tijesto pečeno i hladno, izvadite ga iz oblika, ravnu plohu namažite marmeladom, a odozgo složite jagodično voće, koje se prije očisti i opere, a može se staviti i kompot od bilo kakvog voća. Torta se ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, a preostalo vrhnje se posebno servira. Voće se može preliti želeom, koji se dobije u prahu u vrećicama, pa se prema uputi razrijedi i njime prelije voće.