Velika punč-torta za svečane zgode

Autor: k.sofi   (palac x 2017) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Biskvit-smjesa 8 žumanjka 25 dkg šećera 12 dkg brašna 8 bjelanjka (snijeg) sok i korica od limuna 2. Biskvit-smjesa 8 žumanjka 25 dkg šećera 12 dkg brašna 8 bjelanjka (snijeg) Punč: 2 dl čaja 25 dkg kocka-šećera limun (sok) 2 naranče (sok) 2 dl ruma dl maraskina 6 dkg čokolade Glazura: 30 dkg šećera punč 3 žlice vode alkermes marmelada od kajsija Postupak pripreme I. Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne bude pjenasta. Zatim dodajte sok i usitnjenu koricu od limuna, te snijeg i prosijano brašno. Ovu smjesu pecite  u dva lista. Smjesu stavite u oblike namazane i obložene papirom. Kad je torta pečena, listovi ove torte namažu se marmeladom od kajsija. II. Druga biskvit smjesa izmiješa se na isti način i peče u namazanoj i posudi. Kad je smjesa pečena, razrežite ju  na tri dijela i režite na kockice, pa  svaki dio stavite u posebnu zdjelicu. Jedan se dio prelije čistim punčem, drugi punčom u koji se umiješao alkermes, a treći prelije punčem u kojem je otopljena i prokuhana čokolada. Na donji list, namazan marmeladom, složi se red kockica od čokolade koje se premažu marmeladom. Zatim se stavi red žutih kockica, i opet premaže marmeladom, napokon se stavi treći red ružičastih kockica i opet premaže marmeladom. Kad su kockice složene, stavite  odozgo drugi list torte. Tada na tortu stavite dasku da se listovi bolje slijepe i tako ostavite  do idućeg dana. Dok se smjese peku, pravi se punč ovako: svaka kockica šećera postruže se malo po korici od naranče. Zatim se skuha čaj, prelije njime šećer, doda sok od naranče i limuna, doda rum i maraskino, te kuha. Mako punča ostavi se za glazuru, a preostali se punč razdijeli u tri posude. Punčom iz prve posude polije se prva trećina kockica. U drugu posudu stavi se u punč otopljena čokolada i prokuha te nalije na drugu trećinu kockica. U treću posudu stavi se alkermes da punč postane ružičast. Ovim se punčom prelije treća trećina kockica. Glazura se napravi od 30 dkg šećera (fondant) u koju se doda punč i alkermes da glazura bude ružičasta. Torta se ukrasi oguljenim usitnjenim pistacijama. Slaganje torte: otopiti marmeladu, donji list torte namazati marmeladom, na marmeladu slagati kockice, gornji list kockica pokriti drugim listom torte koji je premazan marmeladom, na tortu staviti dasku. Glazura: kuhati šećer i vodu u fondant-glazuru,  dodati punč i alkermes, preliti tortu.. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+352)

Sastojci

Biskvit-smjesa

 • 8 žumanjka
 • 25 dkg šećera
 • 12 dkg brašna
 • 8 bjelanjka (snijeg)
 • sok i korica od limuna

2. Biskvit-smjesa

 • 8 žumanjka
 • 25 dkg šećera
 • 12 dkg brašna
 • 8 bjelanjka (snijeg)

Punč:

 • 2 dl čaja
 • 25 dkg kocka-šećera
 • limun (sok)
 • 2 naranče (sok)
 • 2 dl ruma
 • dl maraskina
 • 6 dkg čokolade

Glazura:

 • 30 dkg šećera
 • punč
 • 3 žlice vode alkermes
 • marmelada od kajsija

Postupak pripreme

I. Žumanjci i šećer se miješaju dok smjesa ne bude pjenasta. Zatim dodajte sok i usitnjenu koricu od limuna, te snijeg i prosijano brašno. Ovu smjesu pecite  u dva lista. Smjesu stavite u oblike namazane i obložene papirom. Kad je torta pečena, listovi ove torte namažu se marmeladom od kajsija.

II. Druga biskvit smjesa izmiješa se na isti način i peče u namazanoj i posudi. Kad je smjesa pečena, razrežite ju  na tri dijela i režite na kockice, pa  svaki dio stavite u posebnu zdjelicu. Jedan se dio prelije čistim punčem, drugi punčom u koji se umiješao alkermes, a treći prelije punčem u kojem je otopljena i prokuhana čokolada. Na donji list, namazan marmeladom, složi se red kockica od čokolade koje se premažu marmeladom. Zatim se stavi red žutih kockica, i opet premaže marmeladom, napokon se stavi treći red ružičastih kockica i opet premaže marmeladom. Kad su kockice složene, stavite  odozgo drugi list torte. Tada na tortu stavite dasku da se listovi bolje slijepe i tako ostavite  do idućeg dana.

Dok se smjese peku, pravi se punč ovako: svaka kockica šećera postruže se malo po korici od naranče. Zatim se skuha čaj, prelije njime šećer, doda sok od naranče i limuna, doda rum i maraskino, te kuha. Mako punča ostavi se za glazuru, a preostali se punč razdijeli u tri posude. Punčom iz prve posude polije se prva trećina kockica. U drugu posudu stavi se u punč otopljena čokolada i prokuha te nalije na drugu trećinu kockica. U treću posudu stavi se alkermes da punč postane ružičast. Ovim se punčom prelije treća trećina kockica.

Glazura se napravi od 30 dkg šećera (fondant) u koju se doda punč i alkermes da glazura bude ružičasta. Torta se ukrasi oguljenim usitnjenim pistacijama.

Slaganje torte: otopiti marmeladu, donji list torte namazati marmeladom, na marmeladu slagati kockice, gornji list kockica pokriti drugim listom torte koji je premazan marmeladom, na tortu staviti dasku.

Glazura: kuhati šećer i vodu u fondant-glazuru,  dodati punč i alkermes, preliti tortu..

Prosjek: 5 (+352)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika bobby's
278
Vote up!

Sofia moram priznati da me torta ocarala svojom jednostavnoscu (ipak nije tako komplicirano za napraviti kako izlgeda). Isto tako moram pohvaliti da je ovdje napravljen spoj divnih okusa i torta je vrhunska.
Isto tako i ja radim i moram reci da gosti uvijek otidu sretni i zadovoljni.

Ja volim jos dodati malo jagoda ako imam pri ruci jer jagode i maraskino odlicno se slazu u kombinaciji.