Vanilin roščići
Ovo je bakin božićni kolač. Sjećam se da smo nakon božićnog objeda uvijek imali mjesta za josš pokoji slatki roščić.
Sastojci:
- 25 dag brašna
- 12 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 6 dag oguljenih badema
- 2 vrećice vanilin-šećera
- 1 jaje
- šećer u prahu
- 1 vanilin-šećer
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera, oguljenih mljevenih badema, vanilin-šećera i jajeta zamijesite prhko tijesto i ostavite oko 1 sat počivati. Nakon toga oblikujte male roščiće (kiflice), složite na namazan lim za pečenje i pecite oko 18-20 minuta kod temperature od 220°C. Pečene i još vruće roščiće uvaljajte u šećer.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: bademi / brašno / jaja / maslac / šećer / šećer u prahu / vanilin šećer