Torta Ane Pavlove

Autor: mihha   (palac x 535) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
gotova beze kora ili za njezinu pripremu  6 bjelanjaka  35 dag sitnog šećera  1 žlica gustina  žličica soka od limuna  Krema  500 ml slatkog vrhnja za šlag  5 dag sitnog šećera  jagode  kivi  ananas  mango  Priprema: Ako se uzme gotova kora bijeli ukrasi su od šlaga. 6 bjelanjaka ugrijte na sobnoj temperaturi. Nikako ne smiju taj čas biti izvađeni iz hladnjaka. Lagano ih promiješajte i postupno dodajte šećer. Ako pjena nije dovoljno gusta, možete dodati nekoliko kapi kipuće vode. Na kraju kapnite malo soka od limuna.   Na papiru za pečenje pažljivo u obliku kruga nanesite smjesu, a po rubovima od iste smjese napravite puslice. Češće se odmah pomoću vrećice za štrcanje na papiru napravi podloga u obliku puža s malim rubnim ukrasom. Peče se oko 2 sata na 110 - 120°C. Tijekom pečenja potrebno je pećnicu nekoliko puta otvoriti i prozračiti da iziđe vlaga. Pazite da se smjesa suši i da ne požuti.  Pečenu i ohlađenu tortu ukrasite neposredno prije posluživanja, i to raznim voćem. Budući da je to novozelandski i australski specijalitet, najčešće se koriste kivi, mango, ananas i jagode.   Okolo se prostor ispuni šlagom, poslažu se jagode, ananas i mango i po želji sve ukrasi šlagom. Torta je brzo gotova, dekorativna je i dopušta maštovitim kućanicama razne kombinacije.  Često se od bjelanjaka naprave dodatne male tortice promjera 6 - 7 cm. Beze kore neukrašene se mogu dulje čuvati pečene ili po potrebi kupiti u svim slastičarnicama.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Ova torta često razveseli djecu budući da je šarena i lijepog izgleda.

Podloga 

 • gotova beze kora ili za njezinu pripremu 
 • 6 bjelanjaka 
 • 35 dag sitnog šećera 
 • 1 žlica gustina 
 • žličica soka od limuna 

Krema 

 • 500 ml slatkog vrhnja za šlag 
 • 5 dag sitnog šećera 
 • jagode 
 • kivi 
 • ananas 
 • mango 

Priprema:

Ako se uzme gotova kora bijeli ukrasi su od šlaga.

6 bjelanjaka ugrijte na sobnoj temperaturi. Nikako ne smiju taj čas biti izvađeni iz hladnjaka. Lagano ih promiješajte i postupno dodajte šećer. Ako pjena nije dovoljno gusta, možete dodati nekoliko kapi kipuće vode. Na kraju kapnite malo soka od limuna.  

Na papiru za pečenje pažljivo u obliku kruga nanesite smjesu, a po rubovima od iste smjese napravite puslice. Češće se odmah pomoću vrećice za štrcanje na papiru napravi podloga u obliku puža s malim rubnim ukrasom. Peče se oko 2 sata na 110 - 120°C. Tijekom pečenja potrebno je pećnicu nekoliko puta otvoriti i prozračiti da iziđe vlaga. Pazite da se smjesa suši i da ne požuti. 

Pečenu i ohlađenu tortu ukrasite neposredno prije posluživanja, i to raznim voćem. Budući da je to novozelandski i australski specijalitet, najčešće se koriste kivi, mango, ananas i jagode. 

 Okolo se prostor ispuni šlagom, poslažu se jagode, ananas i mango i po želji sve ukrasi šlagom. Torta je brzo gotova, dekorativna je i dopušta maštovitim kućanicama razne kombinacije.  Često se od bjelanjaka naprave dodatne male tortice promjera 6 - 7 cm. Beze kore neukrašene se mogu dulje čuvati pečene ili po potrebi kupiti u svim slastičarnicama. 

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)