Slatka jesen

Sastojci:
- 0,02 kg brašna
- 0,02 kg meda
- 1 jaje
- 0,02 kg šećera
- 0,001 kg vanilin šećera
- 0,05 kg buče
- 0,02 kg čokolade
- 0,03 kg slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Od brašna, jaja, meda, šećera i vanilin šećera pripremimo biskvitno tijesto i stavimo peći u vruću pećnicu.
Buču lagano pirjamo, ohladimo i dodamo slatko vrhnje.
Ohlađeno tijesto premažemo medom, na koji stavimo kremu od buče.
Ohlađeni kolač dekoriramo bučinim košticama i čokoladom.
Link izvora / potpis autora: Josip Kolar
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: jaje / slatko vrhnje







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...