Sangrija

recepti_bez_slike
vino džin ili rum grožđice naranče limun grožđe Priprema: Vino se pomiješa s razrijeđenim zaslađenim voćnim sokom i stavi u dvolitreni bokal. Doda se i malo (obično oko 1 dl) žestokog pića džina iIi rum punča. Ovisno o vrsti lokala u kojem se sangrija poslužuje ovo je piće više ili manje obilno alkoholom. Dodaju se grožđice, naranče narezane na kockice, limun te svježe grožđe i led u kockicama. Uz čaše se poslužuju dugačke žlice kako bi ova poslastica mogla i piti i jesti.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+717)
Svi koji su posjetili Španjolsku ili Portugal bili su posluženi laganim ljetnim pićem sangrijom, koja se najčešće radi od manje kvalitetnoga crnog vina. O, da, definitivno me podsjeća na maturalac.

Sastojci:

  • vino
  • džin ili rum
  • grožđice
  • naranče
  • limun
  • grožđe

Priprema:

Vino se pomiješa s razrijeđenim zaslađenim voćnim sokom i stavi u dvolitreni bokal. Doda se i malo (obično oko 1 dl) žestokog pića džina iIi rum punča. Ovisno o vrsti lokala u kojem se sangrija poslužuje ovo je piće više ili manje obilno alkoholom. Dodaju se grožđice, naranče narezane na kockice, limun te svježe grožđe i led u kockicama. Uz čaše se poslužuju dugačke žlice kako bi ova poslastica mogla i piti i jesti. 

Prosjek: 5 (+717)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

nisam bila na maturalcu u španjolskoj, al jesam na Zrču. Sad me hvata nostalgija pa će sangrija doći u moj boravak za koji trenutak. Samo da skoknem u dućan po manje kvalitetno crno vino...