Reform torta

Vrlo jednostavan recept za jako ukusnu "reform tortu".
Kore:
- 10 bjelanjaka
- 30 dkg šećera
- 30 dkg mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
Priprema:
Izmiksati jaja i šećer i u to lagano umiješati orahe i 2 žlice brašna. Sve to izliti u onu veliki lim za pećenje (od pečnice) koji ste obložili papirom za pečenje ili folijom. Kad se to tanko tijesto ohladi, izreže se uzdužno na tri dijela i namaže kremom.
Krema:
- 10 žumanjaka
- 10 dkg šećera u prahu
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 1 maslac (25 dkg)
Priprema:
Na pari izmiksati jaja, šećer u prahu i čokoladu. Kad je kuhano skroz ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno izmiksan maslac.
Kore premazati kremom.
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte / torte i slastice
- Sastojci: čokolada za kuhanje / jaja / maslac / mljeveni orasi / šećer / šećer u prahu







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Ovo je moj recept
Reform torta(Kraljica torti)
Sastojci
14 jaja
25 dkg. oraha ili badema
20 zlica (jushnih) secera
4 zlice (jushnih) brashna
2 zlice (jushnih) vode
1 pecilni prashak
prstohvat soli
vanili sheser po zelji
20 dkg crne cokolade
5 dkg margarina
2,5 dcl.slatkog vrhnja
Priprema
Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.
Krema:
14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)
Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).