Reform torta

Vrlo jednostavan recept za jako ukusnu "reform tortu".
Kore:
- 10 bjelanjaka
- 30 dkg šećera
- 30 dkg mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
Priprema:
Izmiksati jaja i šećer i u to lagano umiješati orahe i 2 žlice brašna. Sve to izliti u onu veliki lim za pećenje (od pečnice) koji ste obložili papirom za pečenje ili folijom. Kad se to tanko tijesto ohladi, izreže se uzdužno na tri dijela i namaže kremom.
Krema:
- 10 žumanjaka
- 10 dkg šećera u prahu
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 1 maslac (25 dkg)
Priprema:
Na pari izmiksati jaja, šećer u prahu i čokoladu. Kad je kuhano skroz ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno izmiksan maslac.
Kore premazati kremom.
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte / torte i slastice
- Sastojci: čokolada za kuhanje / jaja / maslac / mljeveni orasi / šećer / šećer u prahu







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Ovo je moj recept
Reform torta(Kraljica torti)
Sastojci
14 jaja
25 dkg. oraha ili badema
20 zlica (jushnih) secera
4 zlice (jushnih) brashna
2 zlice (jushnih) vode
1 pecilni prashak
prstohvat soli
vanili sheser po zelji
20 dkg crne cokolade
5 dkg margarina
2,5 dcl.slatkog vrhnja
Priprema
Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.
Krema:
14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)
Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).