Reform torta

Vrlo jednostavan recept za jako ukusnu "reform tortu".
Kore:
- 10 bjelanjaka
- 30 dkg šećera
- 30 dkg mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
Priprema:
Izmiksati jaja i šećer i u to lagano umiješati orahe i 2 žlice brašna. Sve to izliti u onu veliki lim za pećenje (od pečnice) koji ste obložili papirom za pečenje ili folijom. Kad se to tanko tijesto ohladi, izreže se uzdužno na tri dijela i namaže kremom.
Krema:
- 10 žumanjaka
- 10 dkg šećera u prahu
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 1 maslac (25 dkg)
Priprema:
Na pari izmiksati jaja, šećer u prahu i čokoladu. Kad je kuhano skroz ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti prethodno izmiksan maslac.
Kore premazati kremom.
- Vaše oznake (tagovi): torta / torte / torte i slastice
- Sastojci: čokolada za kuhanje / jaja / maslac / mljeveni orasi / šećer / šećer u prahu







BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Ovo je moj recept
Reform torta(Kraljica torti)
Sastojci
14 jaja
25 dkg. oraha ili badema
20 zlica (jushnih) secera
4 zlice (jushnih) brashna
2 zlice (jushnih) vode
1 pecilni prashak
prstohvat soli
vanili sheser po zelji
20 dkg crne cokolade
5 dkg margarina
2,5 dcl.slatkog vrhnja
Priprema
Kore:
Koru raditi u dva puta. 7 belanjaka istuc sa 1 zlicom vode,prstohvatom soli i 5 zlica secera u cvrst sneg,potom dodati 12,5 dkg grubo mljevenih oraha,2 zlice brashna ( u koje smo umeshali pecilni prashak). Smjesu razliti u veliki pleh oblozen pergament papirom.Peci u zagrijanoj pecnici cc. 200*C do zlatno
zute boje.Dok se prva kora pece ponoviti isto sve za drugu koru.Ohladjene kore prerezati na pola kako bi se dobile cetiri.
Krema:
14 zumanjaka pomeshat sa secerom i miksati mikserom srednje brzine na shporetu (na srednjoj temperaturi) odma dodati margarin i copkoladu(po mogucnosti izribanu)Kad se krema pocne zgushnjavat nastaviti mjeshanje kuvacom. Kad se fila skroz zgusne maknuti sa vatre i promiksati josh malo da se ujednaci.
U ohladjenu filu umiksati predhodno istuceno slatko vrhnje (slatko vrhnje ni slucajno shlag iz vrecice)
Kore nafilati a istim filom premazati tortu po povrshini. Po zelji tortu mozete ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem(shlagom).