Punjena teleća prsa

Autor: nena970   (palac x 2796) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg telećih prsa  5 dkg masti  sol  2 dkg maslaca Nadjev:  4 dkg masti  zeleni peršin  2 žemlje sol papar  1 jaje  mrvice mlijeko Priprema: Teleća se prsa operu. Meso odijeli od kosti i napravi udubina u koju se stavi nadjev,  sašije se i meso posoli. Ovako priređeno meso stavi se na lim za pečenje i u pećnicu. Polije se vrućom masti i peče uz polijevanje. Kad je skoro pečeno, namaže se maslacem i pusti da porumeni, a u sok se doda malo vode i zakuha.  Nadjev: mast se dobro miješa, doda jaje i sitno nasjeckani peršin, na kocke izrezane žemlje, sol, papar, mrvice i malo mlijeka ili vode. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+305)
Uz teleća prsa napravite pečene krumpire, dodajte neku salaticu i nedjeljni ručak je tu. Ostavite svakako malo da odstoji prije rezanja mesa.

Sastojci:

  • 1 kg telećih prsa 
  • 5 dkg masti 
  • sol 
  • 2 dkg maslaca

Nadjev: 

  • 4 dkg masti 
  • zeleni peršin 
  • 2 žemlje
  • sol
  • papar 
  • 1 jaje 
  • mrvice
  • mlijeko

Priprema:

Teleća se prsa operu. Meso odijeli od kosti i napravi udubina u koju se stavi nadjev,  sašije se i meso posoli. Ovako priređeno meso stavi se na lim za pečenje i u pećnicu. Polije se vrućom masti i peče uz polijevanje. Kad je skoro pečeno, namaže se maslacem i pusti da porumeni, a u sok se doda malo vode i zakuha. 

Nadjev: mast se dobro miješa, doda jaje i sitno nasjeckani peršin, na kocke izrezane žemlje, sol, papar, mrvice i malo mlijeka ili vode.

Prosjek: 4 (+305)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Žličnjaci od jetrica - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Kokošja juha - PROČITAJTE