Omelette surprise

recepti_bez_slike
Biskvit: 4 jaja 12 dkg šećera 8 dkg šećera 3 žlice vode Sladoled: »Ledo-ekstra specijal« snijeg od bjelanjka 8 žlica šećera Postupak pripreme Najprije jaja tucite šibom i dodajte žlicu po žlica vruće vode. Zatim utucite šećer (12 dkg), pa kad je smjesa gusta umiješajte brašno. Ova biskvit-smjesa se peče u namazanom i posutom obliku za tortu, a kad je pečena i kad se ohladi, stavi se na nju sladoled u obliku piramide. Preko toga štrcajte i snijeg od bjelanjaka i šećera, te stavite u vruću pećnicu samo toliko da malo zažuti. U sredinu snijega stavite i lupinu od jajeta, pa kad se kolač izvadi iz pećnice, ulije se u lupinu rum koji se kod serviranja zapali Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+525)

Sastojci

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 12 dkg šećera
  • 8 dkg šećera
  • 3 žlice vode

Sladoled:

  • »Ledo-ekstra specijal«
  • snijeg od bjelanjka
  • 8 žlica šećera

Postupak pripreme

Najprije jaja tucite šibom i dodajte žlicu po žlica vruće vode. Zatim utucite šećer (12 dkg), pa kad je smjesa gusta umiješajte brašno. Ova biskvit-smjesa se peče u namazanom i posutom obliku za tortu, a kad je pečena i kad se ohladi, stavi se na nju sladoled u obliku piramide. Preko toga štrcajte i snijeg od bjelanjaka i šećera, te stavite u vruću pećnicu samo toliko da malo zažuti. U sredinu snijega stavite i lupinu od jajeta, pa kad se kolač izvadi iz pećnice, ulije se u lupinu rum koji se kod serviranja zapali

Prosjek: 5 (+525)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika zdravkica's

ovo sam isšla probat jučer jer sam imala viška vremena i viška saldoled i bila sam 100 % uvjerena da će mi sve propast i da ću morat jest sa žlicom. Ali uspjelo je na veliku radost mojih prijatelja koji su slistili sve do zadnje mrvice. Super je Omelette surprise i ponavljam ga opet sljedeći vikend. Preporučam!!!