Nabujak od kave, grožđica ili voća

recepti_bez_slike
1/4 l mlijeka 1/4 l jake crne kave (6 dkg) 10 dkg šećera 8 dkg margarina 12 dkg brašna 6 žumanjaka snijeg od bjelanjaka Priprema: Najprije se skuha jaka crna kava, koja se izmiješa s mlijekom, doda se šećer i margarin te zavri. U vrelu tekućinu ukuha se brašno i dobro miješa na vatri. Kad se smjesa ohladi, dodaju se pomalo žumanjci, dobro se miješa, a na kraju se doda snijeg od bjelanjaka. Smjesa se stavi u namazanu zdjelu i polagano peče.  Nabujak od grožđica  Radi se kao i nabujak od badema. ali se umjesto badema stave u smjesu grožđice (15 dkg) i sitno nasjeckana korica od limuna. Nabujak od voća  Od iste mliječne smjese, kao i svi dosada opisani nabujci, priređuje se i nabujak od voća, ali se prije pečenja stavi u gotovu smjesu oprano i raspolovljeno voće (šljive. breskve, marelice) ili cijele trešnje i jagode. Količina voća varira ovisno o tome koje se voće uzme, a dalje se postupa kao kod svakog nabujka. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+388)

Sastojci:

  • 1/4 l mlijeka
  • 1/4 l jake crne kave (6 dkg)
  • 10 dkg šećera
  • 8 dkg margarina
  • 12 dkg brašna
  • 6 žumanjaka
  • snijeg od bjelanjaka

Priprema:

Najprije se skuha jaka crna kava, koja se izmiješa s mlijekom, doda se šećer i margarin te zavri. U vrelu tekućinu ukuha se brašno i dobro miješa na vatri. Kad se smjesa ohladi, dodaju se pomalo žumanjci, dobro se miješa, a na kraju se doda snijeg od bjelanjaka. Smjesa se stavi u namazanu zdjelu i polagano peče. 

Nabujak od grožđica 

Radi se kao i nabujak od badema. ali se umjesto badema stave u smjesu grožđice (15 dkg) i sitno nasjeckana korica od limuna.

Nabujak od voća 

Od iste mliječne smjese, kao i svi dosada opisani nabujci, priređuje se i nabujak od voća, ali se prije pečenja stavi u gotovu smjesu oprano i raspolovljeno voće (šljive. breskve, marelice) ili cijele trešnje i jagode. Količina voća varira ovisno o tome koje se voće uzme, a dalje se postupa kao kod svakog nabujka.

Prosjek: 4 (+388)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)