Mlada pečena svinjetina s kožicom

Sastojci:
- 1 kg buta ili rebra
- sol
- 3 dkg masti
- voda
Priprema:
Meso se opere i stavi u vruću vodu kuhati tako da je kožica s donje strane u vodi. Ovako se kuha pola sata dok kožica bude mekana. Sada se kožica zareže pol cm duboko u razmacima od 1 cm uzduž i poprijeko. Meso se posoli i stavi u lim za pečenje i u pećnicu peći (ali se sada kožica gore okrene). Polije se vrućom masti i uz polijevanje peče 1 i pol sat. Poslije se u sok doda malo vode i pusti prokuhati. Na ovaj način priređeno meso može se peći i na roštilju bez masti.
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...