Marcipan

Autor: bakica1940   (palac x 8041) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
10 dag badema  10 dag sitnog šećera  1 bjelanjak  Priprema: Bademe potopite u kipuću vodu i nakon 1 minute izvadite i ogulite smeđu kožicu. Dobro ih posušite i sameljite. Sitni šećer, bjelanjke i bademe dugo miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. To je osnovna smjesa marcipana.  Uzeti grudicu maslaca, dobro ga omekšati i dodati dio marcipan smjese kako bi se lakše namazala na tortu. Lagano premazati preko parfe kreme i ujednačiti. Na marcipan poredati narezane naranče i preliti ih svijetlim preljevom napravljenim prema uputi na vrećici.  Tortu ukrasiti šlagom s ekstraktom od naranče, napraviti svjetliju i tamniju nijansu. Ponovno dobro ohladite i hladno poslužite. Od ostatka marcipana i jestive boje napravite ružice za ukras.  Torta je lagana okusa, može se napraviti u svako godišnje doba, lijepo ukrasiti i djeci je omiljena.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+806)
Ovo je osnovni recept za marcipan kojim uz malo mašte i kreativnosti možete napraviti prekrasne ukrase.

Sastojci:

  • 10 dag badema 
  • 10 dag sitnog šećera 
  • 1 bjelanjak 

Priprema:

Bademe potopite u kipuću vodu i nakon 1 minute izvadite i ogulite smeđu kožicu. Dobro ih posušite i sameljite. Sitni šećer, bjelanjke i bademe dugo miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. To je osnovna smjesa marcipana. 

Uzeti grudicu maslaca, dobro ga omekšati i dodati dio marcipan smjese kako bi se lakše namazala na tortu. Lagano premazati preko parfe kreme i ujednačiti. Na marcipan poredati narezane naranče i preliti ih svijetlim preljevom napravljenim prema uputi na vrećici. 

Tortu ukrasiti šlagom s ekstraktom od naranče, napraviti svjetliju i tamniju nijansu. Ponovno dobro ohladite i hladno poslužite. Od ostatka marcipana i jestive boje napravite ružice za ukras.  Torta je lagana okusa, može se napraviti u svako godišnje doba, lijepo ukrasiti i djeci je omiljena. 

Prosjek: 4 (+806)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)