Mađarska salata

recepti_bez_slike
1-1,5 kg crvene pećene i oguljene paprike 1 kg mladog kuhanog graha 0,3 dl paradajza iz tetrapaka 1-1,5 dl ulja 0,5-1 dl šećera 1,5 dl vinskog octa sol, papar, peršin, (može i češjak i feferon - po želji) Priprema mađarske salate Na ulje stavit papriku rezanu na kolutiće širine cca 0,5 cm, lagano miješat, zatim dodat paradajz šećer vinski ocat i začine. Pustit da prokuha pa dodat  grah i pustit još 10 min da kuha  (povremeno promiješat). Služi kao prilog raznom mesu pogotovo pećenom, a obzirom na okus nije potrebna dodatna salata.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ona nije samo salata, ona je i prilog - upoznajte mađarsku salatu!

Potrebno:

  • 1-1,5 kg crvene pećene i oguljene paprike
  • 1 kg mladog kuhanog graha
  • 0,3 dl paradajza iz tetrapaka
  • 1-1,5 dl ulja
  • 0,5-1 dl šećera
  • 1,5 dl vinskog octa
  • sol, papar, peršin, (može i češjak i feferon - po želji)

Priprema mađarske salate

Na ulje stavit papriku rezanu na kolutiće širine cca 0,5 cm, lagano miješat, zatim dodat paradajz šećer vinski ocat i začine. Pustit da prokuha pa dodat  grah i pustit još 10 min da kuha  (povremeno promiješat).

Služi kao prilog raznom mesu pogotovo pećenom, a obzirom na okus nije potrebna dodatna salata. 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)