Mađarska salata

Ona nije samo salata, ona je i prilog - upoznajte mađarsku salatu!
Potrebno:
- 1-1,5 kg crvene pećene i oguljene paprike
- 1 kg mladog kuhanog graha
- 0,3 dl paradajza iz tetrapaka
- 1-1,5 dl ulja
- 0,5-1 dl šećera
- 1,5 dl vinskog octa
- sol, papar, peršin, (može i češjak i feferon - po želji)
Priprema mađarske salate
Na ulje stavit papriku rezanu na kolutiće širine cca 0,5 cm, lagano miješat, zatim dodat paradajz šećer vinski ocat i začine. Pustit da prokuha pa dodat grah i pustit još 10 min da kuha (povremeno promiješat).
Služi kao prilog raznom mesu pogotovo pećenom, a obzirom na okus nije potrebna dodatna salata.







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...