LJUTI pekmez

1… 1 decilitar ulja ( staviti u posudu od 3-4 litre )
2… 2 zlice sjemenki mjesavina mirodjije ( kumin )I ( ne znam ime od ostale dvije vrste )
3… 1 zlicu istih sjemenki ali mljevenih
4… 3-4 ljete feferone ( suhe )
5… 1 zlicu soli
5… 200- 300 grama secera ( zavisno od jabuka )
6… 1 decilitar sirceta 5%
7… 4-5 jabuka ( ociscenih samo od sjemenki I peteljke )
8… 4-5 breskvi ili 3-4 krupne
9… 3 mango ( njbolje zeleni )
10… kocka presanog ( tamarin ) rogaca sa sve sjemenom
11… 4-5 cesna cesnjaka
UPUT ZA RAD :
Sve sastojke staviti u posudu redom napisane I na kraju voce . Jabuke -.na krupno isjeci po duzinu ( 5-6 snita ) Breskve NE guliti nego na krupno isjeci ali NE skidati meso sa kospice I ubaciti I kospicu u serpu . Mango oguliti ali NE precizno moze malo kore ostati .. S obzirom da mango ima ogromnu kospicu sjeci ga na krupne kocke tako da odsecamo I dio ruba kospice koju takodje ubacujemo u posudu .. Polako kuhati na srednjoj temperaturi oko jednog sata dok se dobro ne zgusne ali I ako ostanu komadi vidni od mango ( jabuka se raspada , mango teze ) ne kuhajte dalje … Po zelji mozete dodati vama omiljene mirisne zacine u prahu …
Napomjena : LJUTO je ali I SLATKO ( NE obicno za nase podrucje ) Jede se u malim kolicinama .. Kao poslastica poslje jela ili izmedju obroka ( daje bolji apetit )
Pravila sam I meni se svidja ……. “ problem “ su sjemenke , I korice od voca ,koje u stvari sluze za zabavu ili uzitak .. Recept potice iz Bangladesa …
Jos jedan dodatak za recept :Ako volis ljuto onda dodaj oko 5-6 feferona i jos 3 - 4 cesnja cesnjaka .. Mango mozes plovicno oguliti ( cak i ne guliti = dobijes vise komadica za igrati se po ustima , haha ali tako je ) evo saljem ti sliku sjemenjki koje se mogu kupiti u kineskim prodavnicama .. i nije rogach nego tamari ( tamarin je vrsta rogaca = kiseo Kinezi znaju koja je to biljka a kupuje se presovana .....Samo da bi dobila sto vjerniji okus ... Nadam se da si me razumjela i da je ovaj dodatak ,koliko toliko OK .. NIJE komplicirano mozda samo izgleda ..
pozdrav onako od srca .


Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Kada sam napisala mango " zeleni " nisam mislila na ne dozreo zeleni , vec zeleno - crvene kore ( moze i zuti ) ali bilji je , sazreo mango cak i malo meksi ,,,Pozdrav
Kada sam napisala mango " zeleni " nisam mislila ne dozreo zeleni , vec zeleno - crvene kore ( moze i zuti ) ali sazreo mango cak i malo meksi ,,,Pozdrav