LJUTI pekmez

1… 1 decilitar ulja ( staviti u posudu od 3-4 litre )
2… 2 zlice sjemenki mjesavina mirodjije ( kumin )I ( ne znam ime od ostale dvije vrste )
3… 1 zlicu istih sjemenki ali mljevenih
4… 3-4 ljete feferone ( suhe )
5… 1 zlicu soli
5… 200- 300 grama secera ( zavisno od jabuka )
6… 1 decilitar sirceta 5%
7… 4-5 jabuka ( ociscenih samo od sjemenki I peteljke )
8… 4-5 breskvi ili 3-4 krupne
9… 3 mango ( njbolje zeleni )
10… kocka presanog ( tamarin ) rogaca sa sve sjemenom
11… 4-5 cesna cesnjaka
UPUT ZA RAD :
Sve sastojke staviti u posudu redom napisane I na kraju voce . Jabuke -.na krupno isjeci po duzinu ( 5-6 snita ) Breskve NE guliti nego na krupno isjeci ali NE skidati meso sa kospice I ubaciti I kospicu u serpu . Mango oguliti ali NE precizno moze malo kore ostati .. S obzirom da mango ima ogromnu kospicu sjeci ga na krupne kocke tako da odsecamo I dio ruba kospice koju takodje ubacujemo u posudu .. Polako kuhati na srednjoj temperaturi oko jednog sata dok se dobro ne zgusne ali I ako ostanu komadi vidni od mango ( jabuka se raspada , mango teze ) ne kuhajte dalje … Po zelji mozete dodati vama omiljene mirisne zacine u prahu …
Napomjena : LJUTO je ali I SLATKO ( NE obicno za nase podrucje ) Jede se u malim kolicinama .. Kao poslastica poslje jela ili izmedju obroka ( daje bolji apetit )
Pravila sam I meni se svidja ……. “ problem “ su sjemenke , I korice od voca ,koje u stvari sluze za zabavu ili uzitak .. Recept potice iz Bangladesa …
Jos jedan dodatak za recept :Ako volis ljuto onda dodaj oko 5-6 feferona i jos 3 - 4 cesnja cesnjaka .. Mango mozes plovicno oguliti ( cak i ne guliti = dobijes vise komadica za igrati se po ustima , haha ali tako je ) evo saljem ti sliku sjemenjki koje se mogu kupiti u kineskim prodavnicama .. i nije rogach nego tamari ( tamarin je vrsta rogaca = kiseo Kinezi znaju koja je to biljka a kupuje se presovana .....Samo da bi dobila sto vjerniji okus ... Nadam se da si me razumjela i da je ovaj dodatak ,koliko toliko OK .. NIJE komplicirano mozda samo izgleda ..
pozdrav onako od srca .


Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Kada sam napisala mango " zeleni " nisam mislila na ne dozreo zeleni , vec zeleno - crvene kore ( moze i zuti ) ali bilji je , sazreo mango cak i malo meksi ,,,Pozdrav
Kada sam napisala mango " zeleni " nisam mislila ne dozreo zeleni , vec zeleno - crvene kore ( moze i zuti ) ali sazreo mango cak i malo meksi ,,,Pozdrav