Krema od likera

Sastojci
- 4 žumanjaka
- liker od višanja
- četvrtina l mlijeka
- pola slatkog vrhnja
- 10 dkg šećera
- 3 lista želatine
- vanilija
- 2 dl slatkog vrhnja
- 5 dkg grožđica
- 3 dkg šećera
Postupak pripreme
Najprije skuhajte mlijeko, tj kremu od vanilije, u koju stavite malo likera, očišćene grožđice, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Mješajte žumanjke, šećer, dodavajte pomalo vruće mlijeko. Tucite na vatri, a kad maknete s vatre, tucite dok se ne ohladi.Smjesu stavite u oblik i ostavite na ledu 2 sata. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Prijedlog za slaganje kreme s biskvitom:
- ispečete tri biskvita debljine 8 mm (možete umjesto biskvita koristiti piškote)
- u kalup za tortu stavite prvi biskvit ili sloj piškota
- po tome prelijete pola kreme
- zatim stavite drugi biskvit ili sloj piškota
- po tome drugu polovicu kreme
- na vrh treći biskvit ili sloj piškota
- Vaše oznake (tagovi): kreme s biskvitom
- Sastojci: vanilija / slatko vrhnje / šećer / mlijeko / liker / grožđice







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....