Kisela repa - osnovni recept

Autor: Silva53   (palac x 3989) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg kisele repe  3 dkg luka  4 dkg masti  sol  2 dkg brašna  paprika Priprema: Ako je repa prekisela, najprije se opere, zatim stavi na zapršku na kojoj se ispržio sitno nasjeckani luk. Dodajte sol, papriku i kuhajte dok ne bude mekana. Repa se može najprije skuhati, a onda staviti na zapršku, što se napravi kada se u repi kuha meso. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+6)
Kada pričam s prijateljima koji nisu iz ovih krajeva gdje se kuha kisela repa, gledaju me ko vanzemaljca koji pase neku stočnu hranu. Ovo jelo naprosto nema zamjenu, zar ne? Pišem svoj osnovni recept, dalje može ići meso, mrvica ljute paprike ili papra, što već. Eksperimentirajte, sve će uspijeti... Izvrsno ide pire kao prilog.

Sastojci:

  • 1 kg kisele repe 
  • 3 dkg luka 
  • 4 dkg masti 
  • sol 
  • 2 dkg brašna 
  • paprika

Priprema:

Ako je repa prekisela, najprije se opere, zatim stavi na zapršku na kojoj se ispržio sitno nasjeckani luk. Dodajte sol, papriku i kuhajte dok ne bude mekana. Repa se može najprije skuhati, a onda staviti na zapršku, što se napravi kada se u repi kuha meso.

Prosjek: 4 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Grah s ričetom - PROČITAJTE Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Kisela repa - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE