Kisela repa - osnovni recept
Kada pričam s prijateljima koji nisu iz ovih krajeva gdje se kuha kisela repa, gledaju me ko vanzemaljca koji pase neku stočnu hranu. Ovo jelo naprosto nema zamjenu, zar ne?
Pišem svoj osnovni recept, dalje može ići meso, mrvica ljute paprike ili papra, što već. Eksperimentirajte, sve će uspijeti... Izvrsno ide pire kao prilog.
Sastojci:
- 1 kg kisele repe
- 3 dkg luka
- 4 dkg masti
- sol
- 2 dkg brašna
- paprika
Priprema:
Ako je repa prekisela, najprije se opere, zatim stavi na zapršku na kojoj se ispržio sitno nasjeckani luk. Dodajte sol, papriku i kuhajte dok ne bude mekana. Repa se može najprije skuhati, a onda staviti na zapršku, što se napravi kada se u repi kuha meso.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kisela repa / repa
- Sastojci: brašno / kisela repa / luk / mast / paprika / sol