Kabinet krema

Autor: ErikaT   (palac x 5085) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 žumanjka četvrtina slatkog vrhnja 6 dkg šećera 7 dkg arancina 4 dkg brašna 7 dkg citronata snijeg od 4 bjelanjka 7 dkg sira od dunja 2 žlice ruma 4 lista želatine četvrtina litre mlijeka 3 dkg vanili šećera kandirano voće Postupak pripreme Najprije ispecite tri lista biskvita od žumanjaka, šećera, brašna i bjelanjaka. Zatim  skuhajte kremu od vanilije, tj. od žumanajka, šećera, vrućeg mlijeka, vanilije i žlicu brašna, pa tucite na vatri dok ne zavrije. U ohlađenu kremu dodajte sitno izrezani arancin, citronat i sir od dunja. Zatim dodajte rum, tučeno slatko vrhnje i želatinu. U oblik za torte stavi se najprije jedan list biskvita, onda polovica kreme, pa odozgo drugi list biskvita, na njega druga polovica kreme koja se pokrije trećim listom od biskvita. Kremu stavite na led ili u hladnjak, pa kad je tvrda, izvadite iz oblika, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kandiranim voćem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+525)

Sastojci za kremu

  • 4 žumanjka
  • četvrtina slatkog vrhnja
  • 6 dkg šećera
  • 7 dkg arancina
  • 4 dkg brašna
  • 7 dkg citronata
  • snijeg od 4 bjelanjka
  • 7 dkg sira od dunja
  • 2 žlice ruma
  • 4 lista želatine
  • četvrtina litre mlijeka
  • 3 dkg vanili šećera
  • kandirano voće

Postupak pripreme

Najprije ispecite tri lista biskvita od žumanjaka, šećera, brašna i bjelanjaka. Zatim  skuhajte kremu od vanilije, tj. od žumanajka, šećera, vrućeg mlijeka, vanilije i žlicu brašna, pa tucite na vatri dok ne zavrije. U ohlađenu kremu dodajte sitno izrezani arancin, citronat i sir od dunja. Zatim dodajte rum, tučeno slatko vrhnje i želatinu. U oblik za torte stavi se najprije jedan list biskvita, onda polovica kreme, pa odozgo drugi list biskvita, na njega druga polovica kreme koja se pokrije trećim listom od biskvita. Kremu stavite na led ili u hladnjak, pa kad je tvrda, izvadite iz oblika, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kandiranim voćem.

Prosjek: 4 (+525)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)