1 1/2 kg janjetine (but)
3 dkg slanine
sol
3 dkg masti
2 dkg brašna
2 dl vrhnja
voda
Priprema:
Janjetinu prvo operite, našpikajte slaninu, pa posolite i stavite peći. Polije sada vrućom masti i pecite oko 45 minuta uz polijevanje. Na masti popržite i brašno, dolijte vodu, polijte potom but vrhnjem. Stavite ponovo sada malo u pećnicu, dok ne provjerije. Zatim izrežite na komade i servirajte.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+531)
Sastojci:
- 1 1/2 kg janjetine (but)
- 3 dkg slanine
- sol
- 3 dkg masti
- 2 dkg brašna
- 2 dl vrhnja
- voda
Priprema:
Janjetinu prvo operite, našpikajte slaninu, pa posolite i stavite peći. Polije sada vrućom masti i pecite oko 45 minuta uz polijevanje. Na masti popržite i brašno, dolijte vodu, polijte potom but vrhnjem. Stavite ponovo sada malo u pećnicu, dok ne provjerije. Zatim izrežite na komade i servirajte.