Himalaja

Brza i fina slastica.
Krema
- 1 l mlijeka
- 4 žumanjka
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 žlica brašna
Priprema:
Ispeći biskvit od 4 jaja.
Skuhati kremu i u vruću dodati 10 dag margarina. Biskvit prerezati uzduž no na dva dijela, poškropiti i rumom, namazati pekmezom i izrezati na kockice. U zdjelu složiti kockice biskvita i grožđice, zaliti vrućom kremom, pa opet stavljati biskvit s kremom. Na vrh staviti šaum od 4 bjelanjka i 30 dag šećera (bjelanjke istući sa šećerom na pari). Sve prekriti narezanim voćem - jagode, kivi, grožđe, banane.







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Divni ste =D>