Govedska juha (temeljni recept)

recepti_bez_slike
1 1/2 l vode  10 dag zelenja  34 kg govedine  2 dag luka  1 1/2 dag soli  5 zrna papra Meso se opere i pristavi kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kad se meso kuhalo 1 sat, doda se očišćeno, oprano i izrezano zelenje (mrkva, peršin, celer, korabica, poriluk, te luk i polagano kuha 1 1/2 - 2 sata. Polagano treba kuhati zato da bude juha bistra. Gotova se juha procijedi, pa se s ukuhanim ili neukuhanim dodacima servira. Ako želimo da juha bude tamnija, dodamo u juhu na masti poprženi luk za vrijeme kuhanja. Neposredno prije serviranja treba dodati usitnjeni zeleni peršin ili vlasac. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)

Sastojci:

  • 1 1/2 l vode 
  • 10 dag zelenja 
  • 34 kg govedine 
  • 2 dag luka 
  • 1 1/2 dag soli 
  • 5 zrna papra

Meso se opere i pristavi kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kad se meso kuhalo 1 sat, doda se očišćeno, oprano i izrezano zelenje (mrkva, peršin, celer, korabica, poriluk, te luk i polagano kuha 1 1/2 - 2 sata. Polagano treba kuhati zato da bude juha bistra. Gotova se juha procijedi, pa se s ukuhanim ili neukuhanim dodacima servira. Ako želimo da juha bude tamnija, dodamo u juhu na masti poprženi luk za vrijeme kuhanja. Neposredno prije serviranja treba dodati usitnjeni zeleni peršin ili vlasac.

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika mini's

A ovo svaka žena mora znati skuhati goveđu juhu. Rekao moj bivši da mora uvijek biti i mlada koka, dobra juha. Slobodno se juha kuha dva sata...stavim još u nju gris knedle ili domaće rezance.