1 1/2 l vode
10 dag zelenja
34 kg govedine
2 dag luka
1 1/2 dag soli
5 zrna papra
Meso se opere i pristavi kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kad se meso kuhalo 1 sat, doda se očišćeno, oprano i izrezano zelenje (mrkva, peršin, celer, korabica, poriluk, te luk i polagano kuha 1 1/2 - 2 sata. Polagano treba kuhati zato da bude juha bistra. Gotova se juha procijedi, pa se s ukuhanim ili neukuhanim dodacima servira. Ako želimo da juha bude tamnija, dodamo u juhu na masti poprženi luk za vrijeme kuhanja. Neposredno prije serviranja treba dodati usitnjeni zeleni peršin ili vlasac.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
Sastojci:
- 1 1/2 l vode
- 10 dag zelenja
- 34 kg govedine
- 2 dag luka
- 1 1/2 dag soli
- 5 zrna papra
Meso se opere i pristavi kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kad se meso kuhalo 1 sat, doda se očišćeno, oprano i izrezano zelenje (mrkva, peršin, celer, korabica, poriluk, te luk i polagano kuha 1 1/2 - 2 sata. Polagano treba kuhati zato da bude juha bistra. Gotova se juha procijedi, pa se s ukuhanim ili neukuhanim dodacima servira. Ako želimo da juha bude tamnija, dodamo u juhu na masti poprženi luk za vrijeme kuhanja. Neposredno prije serviranja treba dodati usitnjeni zeleni peršin ili vlasac.
A ovo svaka žena mora znati skuhati goveđu juhu. Rekao moj bivši da mora uvijek biti i mlada koka, dobra juha. Slobodno se juha kuha dva sata...stavim još u nju gris knedle ili domaće rezance.