Fina bazlamača

Sastojci:
- 5 dkg maslaca
- 3 žumanjka i snijeg
- 6 dkg šećera
- 1/4 l mlijeka
- soda bikarbona
- korica od limuna
- 20 dkg brašna
- 6 dkg masti
- 1 dl kiselog vrhnja
Priprema:
Maslac se sa šećerom i žumanjcima najprije dobro miješa, onda se doda korica od limuna, mlijeko, brašno, snijeg i malo soda bikarbone, pa se smjesa stavi peći u dobro zamašćen lim za pečenje. Kad je pečena, namaže se vrhnjem ili marmeladom i razreže u pravokutnike. Umjesto sode bikarbone može se dodati 1 dkg kvasca.
- Sastojci: brašno / korica od limuna / maslac / masti / soda bikarbona






Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...