Fina bazlamača

Autor: Andreaaa   (palac x 11973) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
5 dkg maslaca 3 žumanjka i snijeg 6 dkg šećera 1/4 l mlijeka soda bikarbona korica od limuna 20 dkg brašna 6 dkg masti 1 dl kiselog vrhnja Priprema: Maslac se sa šećerom i žumanjcima najprije dobro miješa, onda se doda korica od limuna, mlijeko, brašno, snijeg i malo soda bikarbone, pa se smjesa stavi peći u dobro zamašćen lim za pečenje. Kad je pečena, namaže se vrhnjem ili marmeladom i razreže u pravokutnike. Umjesto sode bikarbone može se dodati 1 dkg kvasca. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci:

  • 5 dkg maslaca
  • 3 žumanjka i snijeg
  • 6 dkg šećera
  • 1/4 l mlijeka
  • soda bikarbona
  • korica od limuna
  • 20 dkg brašna
  • 6 dkg masti
  • 1 dl kiselog vrhnja

Priprema:

Maslac se sa šećerom i žumanjcima najprije dobro miješa, onda se doda korica od limuna, mlijeko, brašno, snijeg i malo soda bikarbone, pa se smjesa stavi peći u dobro zamašćen lim za pečenje. Kad je pečena, namaže se vrhnjem ili marmeladom i razreže u pravokutnike. Umjesto sode bikarbone može se dodati 1 dkg kvasca.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)