Dizana pita od maka
Pita, ali s kvascem i to od maka. Da, morate probati, sve se savršeno pkolopilo i dobili smo jedan izvrstan kolač. Kolač je donjela kolegica s posla i cijeli ured je kopirao recept.
Sastojci:
- 60 dag oštrog brašna
- 20 dag mljevenom maka
- 1 margarin
- 8 žlica šećera
- Malo soli
- 2 žumanjka
- 2 žlice suhog kvasca
- 1/2 dl ruma
- Limunova korica
- Grožđice
- Mlako mlijeko po potrebi (0,5l)
Priprema:
U brašno stavite kvasac i promiješajte. Dodajte sol, šećer, limunovu koricu, mljeveni mak, žumanjke i promiješajte. Dodajte margarin, rum, grožđice i mlijeko po potrebi. Ostavite da se digne pa ga stavite u lim (debljine 2 prsta). Ostavite u limu da se još jednom digne i polagano pecite. Pečeno, posipajte šećerom u prahu i režite na kocke.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): pite
- Sastojci: sol / rum / mljeveni mak / mlijeko / margarin / limunova korica / kvasac / grožđice / brašno