4 šnicle svinjskog karea
glavica luka
jedna mrkva
jedna zelena paprika svježa
pet do šest komada šampinjona ili drugih gljiva
žlica vrhnja
žlica brašna
sol, papar
vegeta
crvene mljevene paptike
ulje
Priprema
Šnicle se malo potuku čekićem za meso te se s jedne starne posole, a drugu stranu pospem vegetom. Nakon cca 1/2 sata šnicle pobrašnim, te ih na ulju naglo zapećem da dobuju rumenu koricu. Šnicle izvadim iz dublje tave na tanjur, te na ulje stavim luk crveni sitno kosani, malo ga zazlatim i malo posolim. Nakon toga dodamo sitno sjeckanu mrkvu, svježu papriku i još malo prodinstamo sve zajedno oko 15 minuta. Vratimo šnicle zalijemo toplom vodom tek toliko da pokrije šnicle. Dodajemo malo vegete, malo crvene slatke paprike mljevene, malo papra i dinstamo na laganoj vatri.
Kada su šnicle na pola gotove dodamo gljive rezane na tanke lističe ili manje komadiće (šampinjoni, vrganji, bukovače ili suhih varganja prethodno namočenih u malo vode, a i tu vodu možemo dodati šniclama). Nastavimo dinstati povremeno po potrebi podljevajući vodom dok meso ne bude gotovo. Na kraju izvadimo meso van a povrće ako je ostalo u većim komadima malo zdrobimo napravom za pravljenje krumpir pirea (tzv. drepalica).
Vratimo šnicle unutra te po želji možemo dodati žlicu kiselog vrhnja. Ako nam je umak malo rijeđi možemo u vrhnje dodati i žličicu brašna da ga zgusne. Ovakove šnicle mogu se poslužiti uz kuhanu ili dinstanu rižu, krompir pire ili tjesteninu (široki rezanci, makaroni...).Jelo se može napraviti i da bude malo pikantno dodavajući malo ljute mljevene paprike ili svježe ljute paprike. U jelo se može dodati i malo senfa i vina bijeloga.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.3 (+4)
Jedini način na koji moje cure (supruga i 12to godišnje blizanke) vole jesti krte svinjske šnicle karea
Sastojci
- 4 šnicle svinjskog karea
- glavica luka
- jedna mrkva
- jedna zelena paprika svježa
- pet do šest komada šampinjona ili drugih gljiva
- žlica vrhnja
- žlica brašna
- sol, papar
- vegeta
- crvene mljevene paptike
- ulje
Priprema
Šnicle se malo potuku čekićem za meso te se s jedne starne posole, a drugu stranu pospem vegetom. Nakon cca 1/2 sata šnicle pobrašnim, te ih na ulju naglo zapećem da dobuju rumenu koricu. Šnicle izvadim iz dublje tave na tanjur, te na ulje stavim luk crveni sitno kosani, malo ga zazlatim i malo posolim. Nakon toga dodamo sitno sjeckanu mrkvu, svježu papriku i još malo prodinstamo sve zajedno oko 15 minuta. Vratimo šnicle zalijemo toplom vodom tek toliko da pokrije šnicle. Dodajemo malo vegete, malo crvene slatke paprike mljevene, malo papra i dinstamo na laganoj vatri.
Kada su šnicle na pola gotove dodamo gljive rezane na tanke lističe ili manje komadiće (šampinjoni, vrganji, bukovače ili suhih varganja prethodno namočenih u malo vode, a i tu vodu možemo dodati šniclama). Nastavimo dinstati povremeno po potrebi podljevajući vodom dok meso ne bude gotovo. Na kraju izvadimo meso van a povrće ako je ostalo u većim komadima malo zdrobimo napravom za pravljenje krumpir pirea (tzv. drepalica).
Vratimo šnicle unutra te po želji možemo dodati žlicu kiselog vrhnja. Ako nam je umak malo rijeđi možemo u vrhnje dodati i žličicu brašna da ga zgusne. Ovakove šnicle mogu se poslužiti uz kuhanu ili dinstanu rižu, krompir pire ili tjesteninu (široki rezanci, makaroni...).Jelo se može napraviti i da bude malo pikantno dodavajući malo ljute mljevene paprike ili svježe ljute paprike. U jelo se može dodati i malo senfa i vina bijeloga.
deluje primamljivo....probacu recept