Vrganji

toni traži recept za spremanje vrganja.

1
Slika korisnika Tomek's

Evo jedan jednostavan i brz recept sa vrganjima
http://moja-kuhinja.com/gljive/vrganji.html
• Za 2 osobe:
• 250 g friških vrganja
• 1,5 VŽ senfa
• 3 šalote ili pola ljubičastog luka (crveni luk ljubičaste boje)
• 1 VŽ svježeg peršuna
• 1 MŽ sušenog timijana
• 1 MŽ sušenog ružmarina
• 1 MŽ sušenog mažurana
• 1 MŽ sušenog estragona
• ½ MŽ sviježe mljevenog papra
• masnoća

U avan ubacimo: mažuran, timijan, ružmarin i estragon te sve istučemo u fini prah, prosijemo kroz sito.
Nemate li mogučnoti za ovo, uzmite po 1/4 MŽ praha od svakog zaćina.

U tavi rastopimo toliko masnoće da pokrije dno, lagano ugrijavamo da margarin ne posmeđi.
Dodamo sito isjeckani luk i popržimo tek toliko, da luk lagano promjeni boju.
Dodamo senf i sve na laganoj vatri prodinstamo, tako dugo dok osjećamo miris kiseline iz senfa.
U prodinstani luk sada ubacimo vrganje i dodamo začine koje smo prethodno prosijali.
Samo kratko prodinstamo, vrganju i gljivama opčenito ne treba puno, posolimo na kraju, jer ako to učinimo prije gljive puste vodu i postanu mljackave.
Izvadimo na tanjur i posipamo svježe nasjeckanim peršunom.
http://moja-kuhinja.com/jela-od-gljiva/dinstani-vrganji.html

Dobar tek želi vam Tomek

2
Slika korisnika ivana's

Vrganji su jako fini sa jajima ovako ih ja radim: na malo ulja prepržiti luka kad omekša dodati vrganje narezane na ploškice,posoliti,malo vegete,papra.Dinstati dok ne omekšaju zatim preliti razmučenim jajima i posipati svježim peršinom.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.