Sitni kolači

Autor: mala sonja   (palac x 6904) |moji recepti

0
Među sitne kolače ubrajamo razno čajno pecivo, medenjake, kekse i druge rezane kolačiće, poznate i pod imenom »Novogodišnji kolačići«, U tu svrhu upotrebljava se najčešće: prhko tijesto, tijesto s medom, tijesto s praškom za pecivo, biskvitne smjese i drugo. Čajni kolačići moraju po svom obliku i veličini biti posve maleni, jednaki, uredno izrađeni, lijepi, a u ustima upravo »topivi«.  U prhko tijesto za sitne kolače nije poželjno stavljati prašak za pecivo, jer u tom slučaju mogu izgubiti željeni oblik.  Oblikovane kolačiće ne smijete prije pečenja stavljati u vrući lim. Važno je da kolačiće dobro ispečete, jer tako dulje ostaju jestivi. Za spremanje kolačića na dulje vrijeme najprikladnije su staklene, porculanske ili limene kutije. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Sitni kolači

Sastojci:

Među sitne kolače ubrajamo razno čajno pecivo, medenjake, kekse i druge rezane kolačiće, poznate i pod imenom »Novogodišnji kolačići«, U tu svrhu upotrebljava se najčešće: prhko tijesto, tijesto s medom, tijesto s praškom za pecivo, biskvitne smjese i drugo. Čajni kolačići moraju po svom obliku i veličini biti posve maleni, jednaki, uredno izrađeni, lijepi, a u ustima upravo »topivi«. 

U prhko tijesto za sitne kolače nije poželjno stavljati prašak za pecivo, jer u tom slučaju mogu izgubiti željeni oblik. 

Oblikovane kolačiće ne smijete prije pečenja stavljati u vrući lim. Važno je da kolačiće dobro ispečete, jer tako dulje ostaju jestivi. Za spremanje kolačića na dulje vrijeme najprikladnije su staklene, porculanske ili limene kutije.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Husarski kolačići - PROČITAJTE Čokoladni kolačići - PROČITAJTE Gingerbreadmen kolačići - PROČITAJTE Fini keksi - PROČITAJTE Mirisni cvjetići - PROČITAJTE