Sitni kolači

Autor: mala sonja   (palac x 11308) |moji recepti

0
Među sitne kolače ubrajamo razno čajno pecivo, medenjake, kekse i druge rezane kolačiće, poznate i pod imenom »Novogodišnji kolačići«, U tu svrhu upotrebljava se najčešće: prhko tijesto, tijesto s medom, tijesto s praškom za pecivo, biskvitne smjese i drugo. Čajni kolačići moraju po svom obliku i veličini biti posve maleni, jednaki, uredno izrađeni, lijepi, a u ustima upravo »topivi«.  U prhko tijesto za sitne kolače nije poželjno stavljati prašak za pecivo, jer u tom slučaju mogu izgubiti željeni oblik.  Oblikovane kolačiće ne smijete prije pečenja stavljati u vrući lim. Važno je da kolačiće dobro ispečete, jer tako dulje ostaju jestivi. Za spremanje kolačića na dulje vrijeme najprikladnije su staklene, porculanske ili limene kutije. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Sitni kolači

Sastojci:

Među sitne kolače ubrajamo razno čajno pecivo, medenjake, kekse i druge rezane kolačiće, poznate i pod imenom »Novogodišnji kolačići«, U tu svrhu upotrebljava se najčešće: prhko tijesto, tijesto s medom, tijesto s praškom za pecivo, biskvitne smjese i drugo. Čajni kolačići moraju po svom obliku i veličini biti posve maleni, jednaki, uredno izrađeni, lijepi, a u ustima upravo »topivi«. 

U prhko tijesto za sitne kolače nije poželjno stavljati prašak za pecivo, jer u tom slučaju mogu izgubiti željeni oblik. 

Oblikovane kolačiće ne smijete prije pečenja stavljati u vrući lim. Važno je da kolačiće dobro ispečete, jer tako dulje ostaju jestivi. Za spremanje kolačića na dulje vrijeme najprikladnije su staklene, porculanske ili limene kutije.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)