Teleći kotleti

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Teleći kotleti

Antonio traži recept za teleće kotlete u vrhnju za 10 osoba

Slika korisnika admin's
Offline
Pridružen/a: 30/07/2009

Jednostavniji recept za teleće kotlete se nalazi na ovoj stranici: http://www.recepti.hr/recepti/vasi-recepti/teleci-kotleti

Slika korisnika Artis's
Offline
Pridružen/a: 11/05/2011

Sastojci (za 10 osoba):
- 2,5 kg telećih kotleta,
- 100 g masnoće,
- 80 g brašna,
- 150 g povrća za začine,
- 2 dl bijelog vina,
- 2 dl španjolskog umaka,
- 5 dl tamnog temeljca,
- 2 dl kiselog vrhnja,
- svežnjić peršina,
- 20 g soli
- 2 g papra

Kada kupujete teleće kotlete obavezno ih kupite s kostima, jedan kraj kotleta ocistite kako biste mogli imati dio kotleta bez kostiju. Ostali dio kotleta (dakle onaj mesni dio kotleta) tucete svek dok ne dodete na debljinu rebra, kada istucete kotlete pripazite da odvojite zilice sastrane, OPREZ pazite da prilikom odvajanja zilica noz ne ude preduboko u kotlet. (moj osobni savjet je da prvo odvojite zilice a zatim ga rezete).

Kada ste pripremili kotlete potrebno ih je nasoloti. Osobno volim da kotlet stoji malo duze u soli (recimo nekih 1-2h) Ukoliko zelite odmah prziti kotlete tada ih malo bolje nasolite i stavite na ulje da se poprže. Nakon što su gotovi nemojte slucajno bacati onu masnocu na kojoj ste ih spremali jer cemo ju iskoristiti za povrce. Dakle dodate narezano povrce za zacine koji su izrezani na listice. Dolijete bijelog vina, tamnog temeljca i španjolskog umaka. Zatim kotlete vratite u umak i cekati dok kotleti ne omekane.Nakon što su gotovi kotleti izvadite ih a u umak dodajte kiselo vrhnje, sol, papar, i persin.

Posluzite i dobar tek

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija