recept za spremanje vrganja

stanchez traži recept za vrganji

1
Slika korisnika Tomek's

Evo recept za ragu od vrganja:

• Za 2 osobe:
• 300 g friških vrganja
• 2 VŽ senfa
• 200 g crvenog luka
• ½ L govedske juhe(kocka)
• 2 VŽ vrhnja
• margarina za dinstanje po potrebi
• 1 MŽ sušenog mažurana
• 1 MŽ sušenog ružmarina
• 1 MŽ sušenog timijana
• 1 MŽ sušenog estragona
• ½ MŽ svježe mljevenog papra
• 2 VŽ sjeckanog svježeg peršuna

U avan ubacimo: mažuran, timijan, ružmarin i estragon te sve istučemo u fini prah, prosijemo kroz sito.
Nemate li mogučnoti za ovo, uzmite po ½ MŽ praha od svakog zaćina.
U tavi rastopimo toliko margarina da pokrije dno, lagano ugrijavamo da margarin ne posmeđi.
Dodamo sito isjeckani luk i popržimo opet pazeći da margarin ne zagori, toliko dok luk nepostane zlato-smeđi.
Dodamo senf i sve na laganoj vatri prodinstamo, tako dugo dok osjećamo miris kiseline iz senfa.
Kada se senf prodinstao dodamo vrganje promješajte te dodajte zaćine.
Opet promješamo i prodinstamo (vrganjima kao i drugim gljivama ne treba puno), podlijemo govedskom juhom, kratko reduciramo tekućinu.
Umješajte vrhnje i samo kratko prodinstajte (1min), posolimo po okusu skroz na kraju. Ne solite gljive pre rano jer tada puste vodu i postanu mljackave.
Kad je jelo spremno za serviranje umješajte sjeckani peršun.
Jelo servirajte sa "tjesteninom":http://moja-kuhinja.com/tjestenina.html, recimo tagliatelletagliatelle.
http://moja-kuhinja.com/jela-od-gljiva/ragu-od-vrganja.html
Dobar tek želi vam Tomek

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.