Pržene lignje

3 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Pržene lignje

Ana Medved traži recept za pržene lignje.

przene lignje na zaru(cijele)ili u tavici,da sacuvaju velicinu(po mojim receptima se skupe kao slavonski cvarci)pozdrav i velika hvala

Pržene lignje :
Lignje se mogu pržiti u komadu ili na kolutove. Ako su male i friške(svježe) najbolje ih je pržiti u komadu. Postoji 2 načina. Ulje se ulije u tavu. Mogu se ubaciti u hladno ulje ili u zagrijano. Kada se stave u hladno ulje manje štrcaju kada ih se okreče. Meni je draže u toplo ulje jer se kroštulaju ,tj. uhvate finu žutu koricu .Prije nego ih se friga stave se u brašno i malo protresu pa tek onda stavljaju u ulje. Pokriju se poklopcem.Kada jedna strana uhvati žutu koricu stavi se tava sa strane i tada se lignje okrenu.Ponovo se stavi poklopac i tava se stavlja na vatru.Nakon što se izvade posole se.
Lignje se frigaju i izrezane na kolutiče. Postupak je isti kao i kod friganja cijelih liganja.
Najbolje su uz zelenu salatu ili radić.

Dodala bih i to da ako su lignje friško ulovljene tj. znate gdje su ulovljene i tko ih je ulovio ne trebaju se ni čistiti. Pofrigati ih cijele ili pak ispeči na gradeleNakon toga izrezati ih na kolutove, posoliti popapriti i zaliti maslinovim uljem..

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija