pečena patka

kristina, biserka škender i iva nenadovic traže recept za pečenu patku

1
Slika korisnika nena's

Patka pečena u soli

patka teška otprilike 1500 grama
krupna sol.

Očišćenu i opranu patku posušite i vežite kuhinjskim koncem da u toku pečenja zadrži oblik. Posudu s visokim rubovima po dnu prekrijte slojem soli visine otprilike dva centimetra, stavite na to patku pa je opet pokrijte slojem soli sa svih strana. Pritisnite sol uz patku i stavite u dobro zagrijanu pećnicu (250° Celzija) na otprilike dva sata. Nakon završena pečenja izvadite patku iz pećnice, skinite žlicom sol s površine, zatim sa strane odvežite konac pa patku naglo podignite iz posude, stavite je na pladanj za posluživanje i kistom skinite svu zaostalu sol. Poslužite uz neku svježu salatu.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pečena patka - PROČITAJTE Pečena raca s hajdinom kašom - PROČITAJTE Rolada od patke sa polpetima od buče - PROČITAJTE Pečena jaja na oko - PROČITAJTE Teleća jetrica - PROČITAJTE