Mamina torta

Priprema:
1. Žumanca, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte mljevene orahe i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2. U kalup za tortu, koji ste prethodno obložili pek-papirom, izlijte pripremljenu smjesu i pecite 35 minuta na temperaturi 180-200°C.
3. Ohlađenu tortu razrežite po sredini, premažite dijelom nadjeva od tučenog slatkog vrhnja i šećera, pa preklopite drugom polovicom.
4. Cijelu tortu premažite ostatkom vrhnja.
Umjesto mljevenim orasima, tortu možete ukrasiti kandiranim voćem.
Sastojci:
• 6 jaja
• 150 g šećera
• 150 g mljevenih oraha
• 1 Vanilin šećer
kremu: 250 ml slatkog vrhnja / 2 žličice šećera u prahu







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...