Prhke zobene kriške

Autor: Etnomama   (palac x 8895) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
2 šalice zobi 1/2 litre vode 1/2 šalice sitno sjeckanih oraha ili lješnjaka sol Postupa se s ovim namirnicama na slijedeći način: Vodu lagano osolite, zakuhajte pa uspite zob. Kuhajte je desetak minuta, poklopite i ostavite da bubri na toplom. U međuvremenu nasjeckajte orahe i primješajte ih u ocijeđenu zob. Masu od oraha i zobi istresite u zdjelu, poklopite i stavite u hladnjak preko noći. Sutradan je narežite na kriške. Takve kriške od zobi pržite na vrućem ulju ili maslacu s obje strane desetak minuta na svakoj strani, dok ne postanu zlatnosmeđe. Poslužite ih vruće s maslacem.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Zob bi, u obliku pahuljica, sitnih ili krupnih, dobro došla u svakoj kuhinji. Od nje se daju napraviti ukusna jela, ali već i samo pahuljice pomiješane s jogurtom donose organizmu dobar paket vitamina i minerala. Efekti su, kod redovitog uživanja u zobi, osobito vidljivi na koži i kosi. Ne kaže se uzalud za konja bujne i sjajne dlake da je "zoben konj", dakle uhranjen sa zobi.

Za prhke zobene kriške trebat ćete:

  • 2 šalice zobi
  • 1/2 litre vode
  • 1/2 šalice sitno sjeckanih oraha ili lješnjaka
  • sol

Postupa se s ovim namirnicama na slijedeći način:

Vodu lagano osolite, zakuhajte pa uspite zob. Kuhajte je desetak minuta, poklopite i ostavite da bubri na toplom. U međuvremenu nasjeckajte orahe i primješajte ih u ocijeđenu zob. Masu od oraha i zobi istresite u zdjelu, poklopite i stavite u hladnjak preko noći. Sutradan je narežite na kriške. Takve kriške od zobi pržite na vrućem ulju ili maslacu s obje strane desetak minuta na svakoj strani, dok ne postanu zlatnosmeđe. Poslužite ih vruće s maslacem. 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)